Slider

Ennen / jälkeen ja sisustusniksit pieneen tilaan

20. marraskuuta 2014


Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun www.sisustusniksit.fi kutsuttuna.
Äänestämään pääset tästä.

Muistatte varmaan kun tein pienen sisustussuunnitelman tämän rivitalokodin makuuhuoneeseen ja moni teistä lukijoista toivoi silloin kuvia valmiista huoneesta. Tässä postauksessa pääsettekin nyt kurkkaamaan lähes valmiiseen huoneeseen. Makuuhuoneen muutosprojekti on edennyt tosi kivasti eteenpäin viimeisten viikkojen aikana ja olen ollut myös itse muutamana iltana asukkaiden apuna maalaamassa ja sisustamassa. Olemme toki myös jutelleet ja vaihtaneet paljon ajatuksia, ideoita ja kuvia netin välityksellä.

Tämä makuuhuone on kooltaan aika pieni ja vapaata lattiatilaa ei jää sängyn ympärille kovinkaan paljon. Pienen tilan sisustaminen on usein varsin haastavaa ja siksi tulenkin tässä postauksessa jakamaan aiheeseen liittyviä sisustusniksejä. Kerron myös miten ja millä tuotteilla tämän tilan muutos toteutettiin.


Kun lähtee suunnittelemaan pientä tilaa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että miettii mitä tarvitsee päivittäin. Vaikka tila olisikin pieni, sen toimivuudesta ja mukavuudesta ei kannata lähteä tinkimään. Jos esimerkiksi halutaan että molemmat mahtuvat kunnolla ja mukavasti sänkyyn nukkumaan, ei sängyn koosta lähdetä tinkimään vaan sisustus lähdetään rakentamaan sängyn ympärille.

Vanhat mustat verhot korvattiin valkoisilla valoa läpäisevillä verhoilla.  Verhot ovat hieman pidemmät kun aikaisemmat, mikä saa huoneen näyttämään korkeammalta. Verhotanko/kisko kannattaa kiinnittää myös mahdollisimman lähelle katonrajaa, mikä lisää korkeusvaikutelmaa entisestään. Katossa  aikaisemmin ollut plafondi vaihtui moderniin ja raikkaaseen Käpy-valaisimeeen.

Suuret pinnat kannattaa pitää pienessä tilassa vaaleina, sillä vaaleat seinäpinnat avartavat ja tuovat lisää valoisuutta. Myös lattian olisi hyvä olla vaalea. Jos muuten vaaleaan tilaan kaipaa lisää piristystä on sitä helppo saada esimerkiksi värikkäillä sisustusesineillä ja/tai koristetyynyillä. Kannattaa kuitenkin muistaa vältää raskaita ja runsaita tekstiilejä kuten paksuja verhoja, sillä ne estävät valon läpipääsyn ja peittävät näkymän, mikä saa huoneen tuntumaan pieneltä. Kevyet ja valoa läpäisevät teksiilit toimivat pienessä tilassa parhaiten ja antavat tilan hengittää. Värimaailma ja tyyli kannattaa pitää yhtenäisenä, jotta kokonaisuudesta ei tule levotonta.

Huonekaluja valitessa on hyvä kiinnittää erityistä huomiota mittasuhteisiin. Pienessä tilassa avainsanoja ovat monikäyttöisyys, pinottavuus ja keveys. Läpinäkyvät, ilmavat ja kevyet huonekalut eivät tuki näkymää ja ne on myös helppo siirtää tarvittaessa pois tieltä. Kannattaa myös muistaa, että huonekaluja voi teettää mittatilauksena, jolloin kaikki tila saadaan varmasti hyötykäyttöön. Myös tasojen ja sängyn alle jäävä tila kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä säilytystilaa ei ole pienessä tilassa koskaan liikaa.

Asukkailta löytyi ennestään olohuoneesta yksi Kartellin Componibili ja se siirrettiin makuuhuoneeseen. Myös toiselle puolle sänkyä ostettiin samanlainen. Componibili toimii loistavasti yöpöytänä, sillä se on kevyt ja kätkee sisäänsä paljon säilytystilaa. Koristetyynyille varattu säilytyskori on myöskin kevyt ja sen puinen ristikkopunonta päästää valon kulkemaan lävitseen. Säilytyskori on ostettu Kodin Ykkösestä.

Tummien värien käyttöä ei kannata pelätä pienessä tilassa, sillä ne tuovat tilaan maltillisesti käytettynä kivasti kontrastia ja persoonallisuutta. Jos yhden huoneen seinistä haluaa maalata tummemmalla, on muut seinät hyvä maalata mahdollisimman vaaleiksi, kuten tässä huoneessa tehtiin. Sanotaan että murretut värit seinissä saavat seinän "painumaan syvemmälle rakenteisiin", mikä saa tilan tuntumaan suuremmalta.

Jouluisen tunnelman luomiseksi asettelin yöpöydälle Pihlajanoksan lasipurkkiin ja siihen muutaman koristepallon. Luonnosta kerätyt oksat ym. ovat edullinen ratkaisu ja tuovat mukavaa vastapainoa ja rouheutta uusien esineiden rinnalle.

Matalassa huoneessa toimii sama sääntö kun vaatetuksessakin. Pystyviivat pidentävät ja vaakaviivat leventävät. Esimerkiksi pystyraidallinen tapetti lisää korkeuden tuntua ja vaakaraidalliset puolestaan saa huoneen näyttämään leveämmältä. Myös pienet kuviot sopivat pieneen tilaan, sillä ne luovat suurentavan vaikutelman.

Pienessä tilassa kannattaa suosia seinälle kiinnitettäviä tasoja, hyllyjä, naulakoita ja koukkuja ja näin hyödyntää huoneen korkeutta. Korkea huone näyttää suuremmalta, kun matala huone, joten tilan korkeutta kannattaa ehdottomasti korostaa. Myös tv kannattaa kiinnittää seinälle jos se vain on mahdollista ja näin säästää pöytätilaa. Seinille sijoitetut huonekalut vapauttava lattiapinta-alaa ja helpottavat myöskin siivoamista.

Myöskään vanhaa ja toimivaa kikkaa peilien suurentavasta vaikutuksesta ei kannata unohtaa. Sisäänrakennettujen kaapistojen novet voi korvata esimerkiksi liukuvilla peiliovilla.

Näiden kaapinovien tilalle on jossain vaiheessa tarkoitus vaihtaa peilipintaiset liukuovet.

Huone kaipaa seinille enää  jotain pientä ja ajatuksena onkin lisätä seinille valokuvia ja taidetta. Yksi kiva ja helppo tapa saada huoneeseen lisää ilmettä olisi käyttää kehyksissä tapettia. Tähän huoneeseen sopisi hienosti esimerkiksi tämä Marimekon harmaa-valkoinen Putkinotko tapetti kehystettynä.

Yleensä pieni tila on myös pimeähkö sillä ikkunapintaa on vähän, joten valaistukseen täytyy kunnolla panostaa. Monipuolinen valaistus on käytännöllinen ja huoneen tunnelmaa on sen avulla helppo muuttaa. Ikkunan vasemmalle puolelle jäävään nurkkaan sopisi lisävaloksi ja tunnelman luojaksi esimerkiksi tämä valkoinen Nexus LED-lattiavalaisin. Se on hyvän kokoinen pieneen tilaan ja kestää aikaa modernin ja klassisen ulkomuotonsa ansiosta.

Myös perheen kissa, Bella näyttää hyväksyneen uuden sisustuksen.

Miten ja millä remontti sitten toteutettiin:

Huoneen listat suojattiin maalarinteipillä ja lattia sanomalehdillä. Pistorasiat ja valokatkaisimet irroitettiin maalauksen ajaksi. Tässä huoneessa seinissä ei ollut reikiä, joten paikkaustöitä ei tarvinnut tehdä. Sängyn taaksen jäävä harmaa seinä pohjamaalattiin kahteen kertaan valkoisella seinämaalilla, minkä jälkeen sen annettiin rauhassa kuivua parin päivän ajan. Lopuksi maalasin seinän kahteen kertaan Kalklitir-kalkkimaalilla, sävynä kauniin harmaa San Saccaria. Maalaamiseen käytin 100 mm yleissivellintä. Tein vetoja eri suuntiin ja ristikkäin, jotta seinästä tulisi mahdollisimman eläväpintainen. Vaalean sävyn kanssa pensselinvedot saavat olla ronskeja, jotta pinansta tulee tarpeeksi elävä.

Loput seinät telattiin kolmeen otteeseen valkoisella sisämaalilla. Kulmissa ja katonrajassa käytin rajaajaa siistin lopputuloksen varmistamiseksi.

Remontissa käytetyt tuotteet taloon.com:in valikoimasta

Tikkurilan valkoinen Sisämaali Siroplast 2
Sokevan Rajaaja 90x120 mm
Ylessivellin Sokeva 2K sekoiteharjas 30 mm
Ylessivellin Sokeva 2K sekoiteharjas 100 mm


Tärkentä on muistaa, että kodin sisustamisen kanssa ei kannata koskaan kiirehtiä ja valmista ei tule hetkessä. Oman näköinen ja toimiva sisustus syntyy vain ajan ja harkitujen päätösten kautta.


tä postausta voi käydä äänestämässä sisustusniksit.fi-sivustolla. Käy antamassa äänesi ja osallistu samalla Boschin ammattitason akkuporakoneen arvontaan (arvo 469 e.)

Postaustani pääset äänestämään TÄSTÄ.


Mitä pidätte muutoksesta?


27 kommenttia:

 1. Upea muutos! Makkarista tuli ihan mielettömän raikas ja kodikas, tykkään ♥

  VastaaPoista
 2. On kyllä hieno muutos! Raikas todellakin ja valoisa :-) Ihana ♥

  VastaaPoista
 3. Isoja muutoksia. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja kaunis muutos! Yksi asia mietityttää; miksi seinät maalattiin lopuksi siroplasta 2 -maalilla (Nykyiseltä nimeltään Siro 2)? Maalihan on katto- ja pohjamaali eikä kestä kulutusta samalla tavalla kuin muut seinämaalit. Lisäksi pinta jää todella huokoiseksi maalaamisen jäljiltä, joten siihen tarttuu kaikki lika. Vai tuliko lopuksi päälle vielä joku muu maali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiitos Anni! :)

   Siroplast 2 on myöskin seinämaali. Soveltuvuus: seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. Lisää voi lukea: http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/siroplast_2.19503.shtml. Maali voidaan myös sävyttää Tikkurilan Symphony 2436 värikartan vaaleilla väreillä. Oikein hyvin on pysynyt ainakin oman kodin seinissä ja kestänyt pesuakin. On myös tosi hyvä ja peittävä maali. :)

   Poista
 5. Kyllä on upea muutos ja mikä ihana vaalennus! :)

  VastaaPoista
 6. Siis todella onnistunut muutos! Melkein ei uskoisi samaksi tilaksi - niin paljon merkitystä on väreillä ja valaistuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! :)
   Ihan totta. Jo pelkän maalaamisen jälkeen huone näytti ihan erilaiselta. :)

   Poista
 7. Vau mikä muutos! Tuo yöpöytä (jonka nimeä en nyt muista) näyttää ensimmäistä kertaa yllättävän kivalta! Olen myös samaa mieltä, että oma sisustustyyli löytyy vain ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia! Tosi kiva kuulla! :)
   Yöpöydät ovat Kartellin Componibilit. :)

   Poista
 8. Kaunis huone! Tykkään erityisesti tuosta Kalklitir-maalin pinnasta, se on jotenkin niin pehmoinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! :)
   Kalklitirin pinta on tosiaan ihanan pehmoisen näköinen ja se sopiikin sen vuoksi tosi kivasti makuuhuoneeseen. :)

   Poista
 9. Onpa erittäin kaunis ja onnistunut muutos!

  VastaaPoista
 10. Kaunis huone ja todellinen muutos! :) Katon vinous tulee kauniisti esille uuden harmaan seinän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Ihana kuulla. :)
   Katto taitaa kyllä olla ihan suora, on tainnut vika olla kuvaajassa. :)

   Poista
 11. Muutoksesi toi paljon lisää tilantuntua. Kaunis!

  VastaaPoista
 12. Todella kaunista :) K.V

  VastaaPoista
 13. Hei, mistä tuo kiva kori on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Kori on Kodin Ykkösestä Vantaalta. Kokoja ja muotoja oli useita. :)

   Poista
 14. Hei! Saako kysyä mistä kaunis valkoinen päiväpeitto on? Hieno huoneen muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaijus! :)

   Päiväpeitto on Luhta Homen. Se on hieman vanhempaa mallia, enkä valitettavasti osaa sanoa että saako sitä enää.

   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan