Slider

Sisustussuunnitelma: rivitalokodin makuuhuone

29. syyskuuta 2014


 Sain tehtäväkseni suunnitella alla näkyvän rivitalokodin makuuhuoneen sisustuksen uusiksi.
 Asunnossa asustavat nuori pariskunta, pieni tytär, sekä kaksi kissaa.

Tällä hetkellä makuuhuoneen seinä on omistajan sanoin "muumitalon sininen" ja uusiksi päävääreiksi huoneeseen toivottiin harmaata ja valkoista. Toiveena oli myös, että sisustus olisi tyyliltään sekoitus uutta ja vanhaa. Joukossa voisi olla ripaus maalaisromanttiikkaa, sekä jotain modernia. Petivaatteet olisivat mieluiten pellavaa ja kummallekin puolelle sänkyä tarvittaisiin yöpöydät.

Pyysin vielä kuvaa asukkaita miellyttävästä makuuhuoneesta ja sain vastauksena tämän kuvan.


Aloitin suunnittelemisen ikkunaseinästä


Koska huone on aika pieni ja pimeähkö täytyy valaistukseen ja väreihin kiinnittää erityisesti huomiota. Ikkunaseinä maalattaisiin valkoiseksi, jotta huoneeseen saadaan lisää avaruutta ja valoisuutta.

Mustat verhot vaihtuisivat valkoisiin ja valoa läpäiseviin. Valkoisten pellavaverhojen keskelle sopisi hienosti vaaleanharmaa laskosverho. Verholauta voitaisiin korvata kevyellä ja sirolla verhotangolla.

1,2,3,4,5,6,7

Pinnasänky siirtyy pois huoneesta, joten sitä ei tarvitse ottaa suunnitelmassa huomioon ja sen tilalle tuleekin suunnitelmassani yöpöytä ja pöytävalaisin.

Oikealle puolelle ikkunaa ajattelin kuvakollaasia erikokoisilla kehyksillä.

Kehykset ja pellavaverhot tuovat huoneeseen ripauksen asukkaan toivomaan maalaisromantiikkaa. Yöpöytä ja valaisin puolestaan edustavat modernimpaa tyylisuuntaa.


Huoneen päätyseinä

 

Sänky pysyy samalla seinustalla, mutta siirtyisi hieman keskemmälle. Molemmin puolin sänkyä tulisi yllä olevassa kuvassa näkyvät pöydät ja pöytävalaisimet.

Päätyseinä maalattaisiin asukkaan toiveesta Kalklitirilla, sävyksi valitsin kauniin harmaan San Saccarian. Oikealla puolella näkyvä kaappiseinä ja sisääntuloseinä maalataa ikkunaseinän tavoin valkoisella.


1,2,3,4,5,6


Sängyn päätyyn ajattelin tätä Ikean Bekkestuoa Sängynpäätyä.


Alle tein lisäksi pienen kollaasin esineistä joilla voi täydentää sisustusta ja tunnelmaa entisestään. Joulun aikaan pöytävalaisimen voisi korvata kauniilla lyhdyllä (nro.3.) Nuo PR-Homen (nro 5.) led-pöytäkynttilät ovat kauniita ja aidon näköisiä, mutta myös turvallisia ja siksi oiva valinta lapsiperheeseen. 

Jos huoneeseen haluaa lisää tunnelmaa, on sitä helppo luoda valaistuksen avulla. Kaksi kappaletta noita krominvärisiä seinäspotteja (nro.3.) sopisivat kivasti sängyn yläpuolelle lukuvaloiksi.  Ellos Home:n Peltinen jakkara kävisi kivasti esimerkiksi tuon yhdessä kuvassa näkyvän viherkasvin alle. Jakkaran päällä voisi toki säilyttää myös vaikka torkkupeittoa tai koristetyynyjä. Pehmeään harmaaseen lampaantaljaan (nro. 6.) olisi ihana upottaa varpaat aamulla sängystä noustessa. Vaaleanharmaaseen lasipulloon (nro 4.) voisi laittaa vaikka koristevalosarjan sisälle ja joulun aikaa siihen sopisi myös esimerkiksi pieni joulukuusi. Valkoinen kattovalaisin (nro 2.) tuo huoneeseen modernimpaa ilmettä ja hieman hotellimaista luxusta. Uskon myös, että valo siivilöityy valaisimen muodon ansioista siitä kauniisti.

1,2,3,4,5,6,7


Nyt jäänkin sitten odottamaan mitä asunnon omistajat tuumaavat suunnitelmastani ja osuinko yhtään sinne päinkään. Seuraavaksi teen suunnitelman perheen pienen tyttären huoneeseen ja tulen myös sen suunnitelman esittelemään täällä blogissani.


Mitä mieltä muuten olette tällaisita suunnittelupostauksista? 

Minulle saa toki myös lähettää sähköpostitse kuvia ja toiveita omasta muutosta kaipaavasta tilasta. 
Tarvitsen myös luvan kuvien ja toiveiden julkaisemiseen täällä blogissa. Laita siis postia, jos toivot omaan kotiin vastaavanlaista suunnitelmaa.


Oikein mukavaa uutta viikkoa!


*Postaus sisältää mainoslinkkejä.


16 kommenttia:

 1. Virkistävä postausaihe, näitä ehdottomasti lisää! :) Kauniilta vaikuttavat suunnitelmat, lopputulosta odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Jään odottamaan jälkeen kuvia ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä vaikuttaa, minulle kelpaisi ainakin... :)

  VastaaPoista
 4. Hyviä ideoita ja noista varmasti syntyy jotain todella kivaa :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja ideoita! Huone on varmasti kuin eri huone muutosten jälkeen:)! Nämä postaukset on erittäin mielenkiintoisia, lisää vaan!

  VastaaPoista
 6. Hienoja ideoita, näitä on kyllä hauskaa lukea :) Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 7. Hienoja ideoita olet MInttu poiminut :)
  Jään innolla odottamaan lopputulosta ja kauniita kuviasi valmiista kohteesta.
  Mukavaa loppu viikkoa Porvooseen.

  VastaaPoista
 8. Kyllä huone tuolla suunnitelmalla raikastuu. Odotan lopputuloksen näkemistä, suunnitelma ainakin vaikuttaa lupaavalta! :)

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan