Slider

Jeanne D'arc Vintage Paint

29. elokuuta 2014


Postaus tehty yhteistyössä lahja- ja sisustuspuoti Vanha-Vanto Putiikin kanssa.

Tilasin maalit Vanha-Vanto Putiikin verkkokaupasta. Toimitus oli nopeaa ja paketista löytyi myös kiva pieni tilaajalahja. Putiikilla on myös myymälä Raisiossa, jos haluaa käydä ostoksilla paikan päällä. Raision myymälässä kannattaa piipahtaa jo senkin takia, että siellä on paljon nähtävää myös lapsille; mm. kaneja, poneja ja lampaita. 

Suurin osa tuotteista tulee Ruotsista ja Tanskasta, mutta myös Suomalaisia käsityötuotteita löytyy valikoimasta. Putiikista löytyy kaikkea ihanaa mm. kuluneiden pintojen, maalaisromantiikan ja pellavan ystävälle. Ihastuin esimerkiksi näihin peltilaatikoihin.


Meillä on tyttöjen huoneessa paljon vanhoja huonekaluja ja ne olivat kaikki eri värisiä. Tummanpunaisesta nukenkehdosta vaaleansiniseen kirjoituspöytään. Halusin rauhoittaa huoneen ilmettä yhtenäistämällä huonekalujen sävymaailmaa, sillä pelkät lelut tuovat huoneeseen jo paljon väriä. Valitsin väriksi harmaan, sillä se on neutraali ja rauhallinen väri.

Koska kaikki maalausuhan alla olevat huonekalut ovat vanhoja, niissä saa näkyä elämä ja en halua niistä liian uuden näköisiä. Etsin tietoa huonekalumaaleista ja päädyin selailemaan Jeanne d'arc:in Vintage Paint - maaleja. 


Maalit tehdään vanhan reseptin mukaan ja ne sisältävät ainoastaan luonnonmukaisia raaka-aineita. Maali tarttuu lähes mihin tahansa pintaan ja jättää todella mattaisen pinnan. Huonekaluja ei siis tarvitse välttämättä lähteä hiomaan. Vintage Paint on todella peittävää ja riittoisaa. Maali on myös vesiohenteinen, minkä vuosi sitä voi laimentaa vedellä. Ohensin itse toista ja kolmatta maalikerrosta hieman, sillä pinta alkoi näyttämään turhan paksulta ilman ohentamista ja huomasin, että maali ei levittynyt tarpeeksi ohuesti.

Vintage Paint-maali on myös lähes hajuton ja kuivuu nopeasti. Oikein täydellinen maali siis lapsi- ja eläinperheeseen.


Itse Valitsin sävyksi Stone Greyn. Väri on hauska ja sopii hyvin lastenhuoneeseen, silä se elää aika paljon valaistuksen mukaan. Hieman hämärämmässä päivänvalossa näkyy aavistys vaalean liilaa ja välillä myös vaaleansinistä vivahdetta. Lämpimässä keinovalossa ja auringon paisteessa väri on lähinnä vaalean harmaa. :)


 Tilasin nyös yhden purkin Warm Grey sävyä ja sitä olisi tarkoitus lähteä seuraavaksi kokeilemaan pikkuneitien askartelupöytään.


Oikein kivaa viikonloppua! :)


13 kommenttia:

 1. Ihanan kaunis ja harmoninen lopputulos maalin pinnassa. Tätä täytyykin kokeilla joku kerta.
  Mukavaa viikonloppua.

  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
 2. Onpas ihanan näköinen pinta, kiitos hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Jeanne D'arc värit on hurmaavia!
  Eteerisen, puuteriset värit ovat sinfoniaa sielulle!
  Ihastuttavaa! Nautitaan elämästä!

  VastaaPoista
 4. Vitsi tuli kyllä nyt tämä maalivinkki oikeaan osoitteeseen! Meillä on vanha mummon lipasto mikä pitäisi maalata ajanhenkeen sopivalla maalilla ja tässähn se nyt on. Tuo 700 ml purnukka varmaan riitti teilläkin lipastoon vai pitikö sitä tilata enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :)
   Riittää vallan mainiosti. Itse maalasin tämän lipaston lisäksi vielä nuken kehdon ja maalia jäi silti vielä vähän yli. :)

   Poista
  2. Oi loistavaa! Meillä pari pinnatuolia kaipaisi myös maalausta, joten jos maalia jää yli, niin niihin sitten loput ^_^

   Poista
 5. Ihanan näköinen ja värinen :) Itsekin käytin nyt vintagen paintia pöydän maalaamiseen. Tuli myös kiva. Maalasin kaksi pöydän laatikkoa eri värillä. Suosittelen kyllä muillekin maaleja. On todella riittoisaa, tarttuu hyvin pintaan ja lopputulos on ihana, niin kun tästäkin kuvasta näkee :D

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan