Slider

Matto ja matot

11. heinäkuuta 2014


Piipahdimme eilen Kodin ykkösessä. Tarkoituksena oli katsella mm. mattoa olohuoneeseen, mutta mikään ei tuntunut oikein sopivalta. Mattojen valkoiset kohdat kun olivat aina liian lämpöisen sävysiä. Meidän lattia on aika lailla puhtaan valkoinen, joten matot olisivat näyttäneet sen rinnalla turhan keltaisilta. 

Huomasin kuitenkin juuri ennen matto-osastolta poistumista harmaa valkoraidallisia vinyylimattoja. Värit olivat oikein mieluisat, mutta kyseistä mattoa löytyi ainoastaan 70cm leveänä ja kolmessa eri pituudessa. Harmi juttu! Ehdotin hetken pohdinnan jälkeen miehelle, että napataan kolme mattoa mukaan ja jos ne näyttävät ihan hassuilta vierekkäin, löytyisi niille helposti paikat eteisestä, työhuoneesta ja alakerran käytävältä. 

Pääsimme varsin nopeasti yhteisymmärrykseen ja kolme 250cm pitkää mattoa lähti mukaan.


Kotona asettelimme matot vierekkäin ja ne näyttivätkin oikein kivoilta! Mikä parasta mattojen puhtaanapito on varsin helppoa, kun ei tarvitse yhtä isoa ja painavaa mattoa lähteä pesemään tai tuulettamaan. Nyt voi pestä ainoastaan sen maton, joka sattuu olemaan likainen. 

Matot ovat myös "muovia", mikä helpottaa puhtaanapitoa entisestään. Kahden lapsen ja kahden koiran kanssa mikään ei pysy kovin pitkään puhtaana, joten olen oppinut todella arvostamaan kaikkea helppohoitoista ja nopeasti siivottavissa olevaa.

Tällaista tällä kertaa.


Oikein aurinkoista viikonloppua kaikille! :)


Minä täällä jatkan tyttöjen huoneen pyörittelyä. Yksi seinistä on saanut uuden värin ja siitä se ketjureaktio lähti taas vyöryämään... ;)


17 kommenttia:

 1. Hirmu hyvä idea!! Ja näyttää hyvältä. Voisipa toimia meilläkin!

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös useampi kapea matto rinnakkain. Tarkoituksena on ollut yhdistää ne jotenkin yhdeksi suureksi, olohuoneessa kun ne helposti lähtevät liikkeelle ja erilleen. Puhtaanapidon kannalta on kuitenkin huomattavasti helpompaa pitää useampaa pikkumattoa ja pestä tosiaan vain se likainen. Tosi kivalta näyttävät harmaavalkoiset teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmu! :)

   Meillä ovat pysyneet onneksi hyvin paikoillaan. Sohvapöytä ja sohva ovat niin painavat, että pitävät matot tiukasti allaan. :)

   Ovat tosiaan huomattavasti kivemmat puhdistaa!

   Poista
 3. Tosi hyvä idea. Itsekin katselin eilen kodin 1:n nettisivuilta nuita mattoja, olis aika herkut myös meille :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit matot, näyttää tosi kivalta! Hauskaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää todella hyvältä! Meillä on yksi tuollainen terassilla ja olen ollut siihen todella tyytyväinen, tuntuu todella kestävältä. :)

  VastaaPoista
 6. Olipa hyvä idea! Ja kiitos vinkistä, just tollaista kapeaa muovimattoa metsästän meidän keittiöön. Ihastuin kans muovimaton helppouteen hommattuani sellaisen eteiseen. :)

  VastaaPoista
 7. Teillä on todella kaunis koti! Ja mukava blogi muutenkin :)

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan