Slider

Muutama sana ja kuva keittiöstä

14. toukokuuta 2014

Moni päätyy blogiini googlen kautta sanoilla: "saa kurkistaa blogi keittiö", joten kurkataanpas pitkästä aikaa vähän sinnekkin. Keittiöremontista on aikaa nyt noin puolitoista vuotta ja keittiö miellyttää edelleen silmää ja toimii hyvin. Keittiössä ei siis ole oikeastaan tapahtunut mitään kummempia muutoksia, enkä ole niitä varsinaisesti kaivannutkaan. Toki jossain vaiheessa ehkä lamppu vaihtuu ja ikkunaan tulee verhot, mutta kaikki aikanaan. ;)

Yritimme jo suunnitteluvaiheessa luoda sellaisen keittiön mikä olisi ajaton, mutta ei kuitenkaan tylsä. Kokovalkoinen pohja on turvallinen ja varma valinta. Sopivasti ilmettä ja persoonaa keittiöön tuo puunväriset ovet yläkaapeissa. Olen edelleen kovin tyytyväinen siihen, että uskalsimme ottaa riskin ja keittiö ei ole täysin valkoinen. Keittiö tuntuu omalta. Kahden kaapin ovien vaihtaminen ei myöskään ole kovin iso tai kallis juttu, jos puunsävyyn sattuukin joskus kyllästymään.


Myös tapettivalintaan olen enemmän kuin tyytyväinen. Edelleen nyt puolentoista vuoden kuluttua tapetti miellyttää silmää. Cole & Sonin Woods-tapetti voi olla monen mielestä jo vähän liian nähty juttu, mutta ehkä se juuri siksi toimiikin niin hyvin. Sitä on näkynyt jo niin paljon, että uskon että jos kyllästyminen olisi iskenyt, se olisi tehnyt niin jo ajat sitten.


AEG:n konet ovat toimineet myös moitteetta. Uunin pyrolyysitoiminto helpottaa huomattavasti uunin siivoamista. 

Pyrolyysi toiminnossa uuni kuumenee 500ºC asteeseen ja lika palaa tuhkaksi. Toki uunin pohjalle jää tomua joka pitää putsata rätillä pois, mutta vaiva on aika pieni perinteiseen uuninpuhdistukseen verrattuna. Uuni ilmoittaa itse milloin se olisi hyvä puhdistaa. Uuni myös lukitsee ovensa toiminnon ajaksi, jottei sitä vahingossakaan saa auki.

Myös kahvattomuus tuo keittiöön ajattomuutta. Keittiön kaappeihin on suora näköyhteys kun astuu asuntoomme peremmälle. Kahvalliset kaapit olisivat voineet näyttää ehkä hieman levottomilta. Nyt ikkunaseinällä oleva koko valkoinen kaappirivi "hukkuu" mukavasti muuhun seinään.

Nyt on keittiökuulumiset sitten päivitetty. :)


Oikein mukavaa keskiviikko iltaa! :)


28 kommenttia:

 1. Teidän keittiö on tosiaankin ihana! Ajatonta, tyylikästä, eikä kuitenkaan ollenkaan tylsää! Ihan huippuvalinta nuo puiset yläkaapit! Ne tuovat mielenkiintoa keittiöön ja kuten sanoit, ovet on helppo vaihtaa, jos kyllästyminen joskus sattuu iskemään:)!

  VastaaPoista
 2. Ihana keittiö, varsinkin tälläisen metsäfriikin mieleen! ja tapetti toimii edelleen.

  VastaaPoista
 3. ja näyttääkin täydelliseltä! <3

  VastaaPoista
 4. Pisti silmään nuo ihastuttavat kuparipannut. :)

  VastaaPoista
 5. Woods-tapetti ja koivunkaarnaiset purnukat - upea yhdistelmä! Keittiönne on muutoinkin mielettömän upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! :)
   Meidän keittiö on tosiaan aika metsähenkinen! :)

   Poista
 6. Kaunis on! Mullakin tuo woods kummittelee mielessä, vaikka sitä on jo "kaikilla", aion silti laittaa sitä seuraavaan taloon johonkin. Se on vaan jotenkin niin nätti. Ja vetimetöntäkin olen meinannut, ja, ja... Eli tässä sain jo aika kivan kurkistuksen omiin suunnitelmiini myös, kiitos! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! :)
   Minäkin sanoin miehelle tässä yksi päivä, että sitten kun me tästä muutamme joskus pois, niin Woods-tapettia pitää kyllä saada seuraavaankin asuntoon! :)

   Eipä kestä! :) Mukava kuulla, että löysin inspiraatioita! :)

   Poista
 7. Teillä on kyllä kaunis ja niin oman näköinen keittiö! Tykkään tosi paljon ja samalla haaveilen uudesta keittiöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :)
   Toivottavasti keittiöhaaveesi toteutuu pian! :)

   Poista
 8. Tosi kaunis keittiö ja nuo puunväriset kaapinovet tuovat juuri sopivan ripauksen persoonallisuutta!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis keittiö! Tuo Noblesse on itselläkin yksi vaihtoehto. Ja juurikin tuo vetimettömyys on minulle tärkeää. Hauska sinänsä, että aiemmin tykkäsin kovasti vetimistä, mutta nyt mitä vähemmän sen parempi. Tuo on jännä valinta, että yläkaapit ovat puunvärisiä ja näyttää siis todella hyvältä. Yleensähän näkee alakaappien olevan muuta väriä ja yläkaapit ovat sitten valkoisia. Valkoinen on ehdoton lempivärini ja juuri se väri mihin en kyllästy, mutta teidän ratkaisussa mahdollisen kyllästymisen saa hoidettua todellakin suht pienellä rahalla. Muutamat kaappien ovet saanee ihan satasilla, ei maksa tonneja.

  Ja plussaa tuo välitila! En taitaisi itsekään enää laittaa tylsiä laattoja. Lasia ja mahdollisuus laittaa väliin jotain tai sitten vain se lasi...

  -Saila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! :)

   Noblessa keittiössämme on ollut hyvä hinta-laatusuhde. :)

   Niin se mieli muuttuu. Tiedän hyvin tunteen. Onneksi mekin pähkäiltiin keittiöremppaa melkein pari vuotta. Tulipahan ainakin kerralla mieluinen! :D

   Harvemmin tosiaan näkee yläkaappeja muuta kun valkoisina, mutta ajattelimme tosiaan että parin oven vaihtaminen ei ole kovin kallista tai iso vaiva. Kaappien runko on myöskin meillä valkoinen. Ovet ja rungon saa myös samanvärisinä.

   Lasiin olen myöskin ollut oikein tyytyväinen. Se on helppo pitää puhtaana. :)

   Poista
 10. Teillä on ihanan harmoninen ja lempeä keittiö! <3

  VastaaPoista
 11. Teidän keittiö on kyllä niin super ihana <3

  VastaaPoista
 12. Teidän keittiö on todellakin ihana, nuo puiset yläkaapit on niin ♥.

  VastaaPoista
 13. Aivan täydellinen keittiö. Tiedämpähän minkälaisen itse sitten joskus haluan. :)

  VastaaPoista
 14. Tämä on mielestäni hienoin blogeissa näkemäni keittiö! Arvostan noita yläkaappeja. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 15. Yllätävän kiva keittiö valkoiseksi keittiöksi. Kivasti yhdistetty tapetin kanssa ja puisten kaappien kanssa. Oliko tämä Noblessa keittiö, oletko tyytyväinen siihen?

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan