Slider

Leikkimökin muodonmuutos

23. lokakuuta 2013

Muistattekin varmaan kun kauhistelin pihamme leikkimökin kamalaa kuntoa ja pohdin sitä, että mahtaakohan mökki kestää lahoamatta enää tämän talven yli. Minua pisti silmään myös se, että talo ja piharakennukset ovat valkoisia vaaleansinisillä yksityiskohdilla maustettuna. Leikkimökki olikin tästä johtuen kuin punainen huutomerkki pihalla. Punainen maali oli hyvin mökissä kiinni, mutta valkoinen maali oli suurilta osin lähtenyt isoina liuskoina irti. Jotenkin heräsi epäilys, että mahtoiko valkoinen maali olla ulkomaalia ollenkaan.
 
Noin pari viikkoa sitten päätin tarttua toimeen ja marssimme miehen kanssa maalikauppaan ostoksille. Taisi olla jo osa sitä loppuraskauden paikkojen kuntoon laittamis- vimmaa ;)
 
 
Ennnen maalausurakan aloittamista raaputin vanhat maalit irti ja annoin leikkimökin kuivahtaa muutaman aurinkoisen päivän ajan. Siivosin myös seinät puhtaiksi liasta ja hämähäkinseiteistä. 
 
Leikkimökki on aika hyvällä paikalla, sillä siihen paistaa lähes koko päivän aurinko. Maalasin mökkiä aina kun ilma oli hyvä ja lämpötila plussan puolella. Maalina käytin Tikkurilan Vinhaa. Ohjeissa neuvotaan, että maalauslämpötilan on oltava vähintään +5 astetta. Kosteuskuivuuden maali saavuttaa noin tunnissa ja on uudelleen maalattavissa parin tunnin kuluttua. Annoin kuitenkin maalin kuivua ainakin seuraavan päivään, sillä ilmat ovat jo sen verran viileät.

 
Tähän väliin kuva leikkimökistä, ennen urakan aloittamista:
(ettei pääse totuus unohtumaan;))
 
 
 
Mökin jatkuvasti irtoileva puinen ovennuppi sai myös kyytiä ja se vaihtui laatikonkätköistä löytämääni lasinuppiin :)
 
 
Neiti ainakin näyttää viihtyvän uudistuneessa leikkimökissä :)
 

Mukavaa keskiviikkoa :)
 

P.S. Toisen koiramme kasvattajalla olisi vielä yksi luovutusikäinen ruskea kääpiövilliksen urospentu vailla kotia. Pentu näyttää sen verran lupaavalta, että etsii näyttelykotia. Eli mikäli sinulla olisi tarjota hyvä rakastava koti ja olisit valmis tunnollisesti hoitamaan näyttelytrimmauksessa olevaa villakoiraa, voit kertoa sinulle lisää sähköpostise; saakurkistaa@hotmail.com. Kasvattaja on aktiivisesti mukana koiran hoidossa/elämässä. Hän myös trimmaa koiran näyttelyihin ja tarvittaessa vie ja esittää koiran. Apua saa aina :)
 
Pentua ei myydä kotikoiraksi.

26 kommenttia:

 1. Tulipas hieno! Ihan kuin eri mökki nyt:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! :)
   On kyllä paljon kivempi nyt ja ei tarvitse pistää silmiä kiinni, kun kulkee ohitse :D

   Poista
 2. Oi miten ihana muutos! Kaunis leikkimökki prinsessalle! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana leikkimökki, onnistunut muodonmuutos! toivottavasti saadaan moinen meillekin ensi kesänä :)

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana leikkimökki, ja tosi onnistunut muodonmuutos :))

  VastaaPoista
 5. Tulipa leikkimökistä upea!!! Nyt heräsi innostus maalata meidänkin punainen huutomerkki, tuo on nyt aivan upea väritykseltään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :)
   Sopii kyllä nyt tosiaan paremmin pihalle. Kyllä uusi maali tekee ihmeitä! :)

   Poista
 6. Siitähän tuli kivannäköinen ! :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen leikkimökki suloiselle pikkuneidille! Väritys pisteenä iin päälle.

  Saikku

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan