Slider

Toisen lapsen syntymään valmistautumista

2. syyskuuta 2013

Toisen lapsen laskettuaika lähestyy pikkuhiljaa ja mielessä on alkanut pyöriä entistä enemmän kaikki vauva-aiheiset jutut. Laskettu aika meillä on 10. marraskuuta, eli isänpäivänä. Saas nähdä, ehtiikö isä tänä vuonna saada hieman erilaisen isänpäivälahjan.

Minulla on loppuraskaudesta synnytystapa-arvio, sillä viime kerralla, kaikki ei mennyt ihan nappiin ja nyt todella jännittää miten tällä kerralla käy. Viime kerrasta jäi ikävä kyllä myös, hieman ikävämmät muistot mieleen, jotka nyt h-hetken lähestyessä väkisinkin muistuvat välillä mieleen. Mutta kyllä me tästä selvitään, palkintokin, kun on mitä mahtavin! :)

Neidin huoneen sisustaminen on vielä vähän vaiheessa. Huoneesta pitäisi nimittäin tehdä jossain vaiheessa kahdelle lapselle sopiva. En ole siihen vielä viitsinyt hirveästi panostaa, ennen kuin on täysin selvää kumpi sieltä on tulossa.

Haastetta riittää sillä huone ei ole ihan perinteisen muotoinen ja tuo matala pääty "syö" ikävästi tilaa ja huonekaluilta paikkoja. Onneksi tavaraa ei ole vielä hirveästi kerennyt kertymään, joten tuonne pitäisi toisen sängyn jossain vaiheessa sopia. Toisen sängyn paikka vaan on vielä hakusessa. 

Olen ajatellut, että jos toinen tulokas on poika voisi vaaleanpunaista tähtitapettia vastapäätä olevan seinän tapetoida samalla tapetilla, mutta joko harmaalla tai vaaleansinisellä. Tällä tavoin voisi huoneen jakaa kahtia ja tehdä molemmille omat puolet. Värimaailma muuttuisi myös hieman vähemmän pinkkiin suuntaa... :)Hankinta-/to do-listaa ennen vauvan syntymää


 • Toinen pinnasänky, mielellään samanlainen pitkäikäinen Brion Sleep-pinnis valkoisena.
 • Pinnikseen sopiva, patja ja täkki+tyynysetti
 • Uusia petivaatteita
 • Nykyisten vauvanvaatteiden läpikäyminen/tarvittaessa peseminen
 • Turvakaukalon ja vaunukopan esiin kaivaminen ja huoltaminen/Puhdistamien
 • Imetysvaatteita (vinkkejä näteistä/mukavista vaatteista otetaan vastaan)
 • Liivinsuojuksia
 • Sairaalakassin pakkaaminen
 • Uusi tilava hoitolaukku, johon mahtuisi kummankin lapsen "huoltamiseen" tarvittavat jutut.
 • Vaippoja
 • Pari tuttipulloa varalle
 • Pari tuttia varmuuden vuoksi (esikoinen ei huolinut ensimmäisiin kuukausiin)
 • neuvolakortti mukaan sairaalaan

Tällä kertaa pääsee jo vähän helpommalla, kun suurin osa hankinnoista on jo tehty esikoisen kohdalla. Ainut kalliimpi hankinta on nyt tuo toinen pinnasänky. Osaan myös paremmin hahmottaa mikä on turhaa ja miten paljon mitäkin kannattaa ostaa/tavitsee.


Näillä mennään ja listaa päivittelen, jos jotan muutoksia tulee mieleen. Nyt pitäisi vaan ryhtyä tuumasta toimeen ja niitä nimiäkin pitäisi alkaa vakavasti miettimään :)Mukavaa uutta viikkoa! :)5 kommenttia:

 1. Teillä onkin jännät ja ihanat ajat käsillä...:)

  VastaaPoista
 2. Ei ole enää pitkä aika laskettuun aikaan:) Jänniä aikoja nuo! Lastenhuone näyttää tosiaan hieman haasteelliselta sisustaa, mutta varmasti siitä tulee oikein hyvä (hyvähän se on nytkin jo), kun asiat löytävät paikoilleen:)

  http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, aika on mennyt kyllä nopeasti. Saas nähdä kuinka hitaasti sitten viimeiset viikot kuluvat :)

   Kiitos Viivi :)

   Poista
 3. Näitä hankintoja olisikin hyvä listata. Tosiaan nyt kun on toinen tulossa, niin en ole muistanut lainkaan ajatella, mitä kaikkea tarvitaan, kun jotenkin sitä olettaa, että kaikki tarvittava muka jo on... Turvakaukalo ja sitteri annettiin pois, ne nyt ainakin tarvitaan, ja käytettynä ostetut vaunutkin alkavat jo vedellä viimeisiään. Imetysliiveihin ja imetysvaatteisiin aion tällä kertaa satsata enemmän, jos ne tekisivät siitä edes vähän mukavampaa.

  Mäkin olen miettinyt tuota lastenhuoneen sisustusta (http://kotivalossa.blogspot.fi/2013/08/miten-vaaleanpunainen-eksyi-lapsen.html). Meillä pinkki ei kovin hallitseva ole, mutta jotenkin sitä on vaan eksynyt huoneeseen melko paljon. Pinkkiä vähentämällä ja liilaa, vaaleansinistä ja harmaata lisäämällä ajattelin muuttaa huoneen ilmettä, oli uusi tulokas sitten tyttö tai poika.. Onkin muuten aika kätevä tuo teidän pinnasänky! Meillä on pinniksenä itselläkin vauvana aikoinaan ollut Muuramen pinnis, hyvin palvelee vieläkin! :) Ainoa vaan, että siitä ei saa laitaa irti, ei jatkettua eikä muitakaan mukavuuksia, ja on jumalattoman painava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä, minäkin aloin ihan miettimään, että onko meillä nyt varmasti kaikki. En ole pahemmin tähän asti edes miettinyt asiaa, sillä tuntui, että sitä tavaraa on enemmän, kun tarpeeksi, mutta silti sitä jotain aina puuttuu.

   Sama täällä, viimeksi imetysvaatteita olisi voinnut olla enemmän ja muutenkin niisstä mitä oli, oli parantamisen varaa, eivät olleet hirveän mukavia päällä tai kumminkaan niin käytännöllisiä.

   Niin siinä taitaa käydä, kun on tyttö talossa ;) Täytyypä käydä lukemassa postauksesi :) On tosiaan kätevä sänky ja menee siihen kouluikään asti, muunneltavuutensa ansiosta! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan