Slider

Se viimeinen laatikko

17. tammikuuta 2013


Luvassa olisi tällä kertaa viimeinen osa neljän postauksen sisustushaasteesta.
Viimeisessä käyttämättömässä laatikossa mainitaan asiat: mitä muuttaisit/ongelmakohta, pilalle mennyt sisustuskuva ja kerro sisustustyylistäsi.

Tämä haaste on ollut mukavan erilainen ja sitä on ollut kiva toteuttaa!:) Kiitos vielä Imagelle loistavasta haasteesta!Pilalle mennyt sisustuskuva

Pilalle menneitä sisustuskuvia tuntuu olevan useimmiten enemmän kun niitä onnistuneita, tai sitten sitä on vain niin kriittinen omien otostensa suhteen:) Yleensä kuvakulma on se joka ei vain toimi, säädöt ovat pielessä tai kamera vaikkapa heilahtaa. Kamerassani on sen verran säätömahdollisuuksia että hyvän kuvan saaminen vaatii enemmän aikaa eli kokeilua siitä millaiset säädöt sen hetkinen kuvaus tilanne vaatii. Automatiikkaa on siis vähemmän ja minun pitäisi tietää mitä nappuloita painelen.  Kamerani on ammattilaisten suosiossa oleva Canonin 5d mark II. Edelleenhän sitä riittää oppimista sen käytössä ja päivä päivältä sitä yrittää viisastua.
Omat haasteensa kuvaamiseen tuo ehdottomasti pieni lapsi ja koirat, jotka ehtivät joka paikkaan. Useasti käy niin että koirat makoilevat tai kävelevöt kuvassa tai heidän häntä tai kylki käväisee ruudussa. Myös pikku neiti haluaa tulla syliin tai kuvaan kesken kaiken:) Välillä kun olet saanut koko huushollin siivottua, niin neiti keksii jotain oikein hauskaa ja sotkuista puuhaa, kuten levittää jotain ulos kaapista tai kaataa koirien vedet tai ruuat.

Meininki on usein tämän näköistä...

Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun näin koiran ruokapöydällä...

 Tällaista kuvaa tuskin kukaan haluaa sisustusblogissaan esille?:D

Pääsen siis helpommalla, kun yritän ottaa kuvat päikkäriaikaan:)
Mitä kotonamme muuttaisin tai mikä se ongelmakohta?
Noh...  jos olisin itse suunnitellut kylppärin (oli valmiiksi remontoitu) olisin ottanut erilaisen lavuaarikaapin wc:hen ja ehdottomasti isomman pyykinpesukoneen. Nyt pyykipesukone on ahdattu lavuaarin viereiseen nurkkaan, kaapin ja wc-istuimen väliin. Tilaan menee ainoastaan päältätäytettävä kapea kone ja mitä sitten jos toi vanha hajoaa, miten ihmeessä sen tuolta nurkasta saa pois?!
Nykyinen kaapisto ei oikein kestä kosteutta ja se onkin lähtenyt paikoin vähän turpoamaan, minkä huomaa, kun katsoo tarkasti kuvasta kaappien alareunoja. Lattian ja viimeisen kaapin välissä voisi myös olla pienempi väli. Tila menee turhaan hukkaan. Tilalle mahtuisi melkein yksi laatikko lisää. Uuden kaapin tai uusien ovien vaihtaminen on siis mietinnässä.
Millainen oma sisustustyylini sitten on?
Pyrin siihen, että koti tuntuu omalta ja siellä on kiva asua ja kaikki ainakin suurin piirtein toimisi. Minulle on tärkeää, että koti on meidän näköinen ja molempien mielipiteet otetaan huomioon ja kumpikin viihtyy kodissaan. Pikku neidiltä ei ihan vielä saa tuota sisustuksellista mielipidettä;)
Yhdessä siis pyrimme pääasiassa pohtimaan niitä parhaimpia ratkaisuja, onhan se molempien koti ja siellä täytyisi sitten sitä aikaansa viettää. Toki mies usein sanoo, että kyllä sinä itse tiedät ja luottaa makuuni:) Sisustaminen on meillä myös yksi yleinen puheenaihe, on kiva pohtia yhdessä mm. mitä voisi nikkaroida seuraavaksi. Monesti näytän miehelle jotakin kuvaa, minkä avulla voin paremmin tuoda esille sitä mitä haen jollain sisustusidealla takaa.
Pääasiassa haluan kotiini kaikkea sellaista mistä itse pidän, en vain uusimpia trendejä. Tokin nekin vaikuttavat jollain lailla sisustamiseen, mutta haluan niistä pomia vain ne mistä itse todella tykkään. Toki sitä joskus hairahtaa johonkin hetken villitykseen, mutta se sallittakoot!
Pidän siitä että kodissa on uuden rinnalla myös vanhaa. Vanhat huonekalut ja esineet luovat kodikkuutta ja ovat mukana kertomassa omaa tarinaansa, mikä tuokin sisustukseen paljon persoonallisuutta.
Itse tehdyt tai tuunaatut jutut ovat myös tärkeässä roolissa, sillä niillä saa juuri sellaista kun itse haluaa. Itse tekemiseen liittyy usein myös paljon tunteita ja muistoja. Esimerkiksi nyt vaikka meidän ruokapöytään. Pöydän lankut ovat mieheni isän lapsuudenkodin naveetasta, josta mm. miehelläni on paljon lapsuuden muistoja. On hienoa antaa jollekin vanhalle uusi elämä ja kun sen parissa viettää aikaansa, kuten nyt tämän pöydän kanssa niin samalla syntyy lisää uusia muistoja. Minusta on hauska nytkin miettiä pöydän rakennusprojektia ja sen ääressä vietettyjä hetkiä. :)

En halua, että kodissani on turhaa tavaraa tai sitä on liikaa. Pyrin siihen, että kaikella olisi käyttötarkoituksensa ja mikään ei olisi tien tukkeena tai hankaloittaisi kulkemista tai päivittäisiä askareita.
Pidän kynttilöistä ja valaisimista ja niillä saa luotua helposti ja nopeasti aivan eri ilmeen ja tunnelman tilaan. Ne tuovat kotiin mukavasti lämpöä ja kodikkuutta.
Kodistamme löytyy joitakin desingesineitä tai -huonekaluja. Minua kiehtoo niiden kauneus ja ajattomuus. Laatu ja arvon säilyminen ovat myöskin tärkeitä tekijöitä.
Haluan että kodin peruspohja, eli seinät ja lattiat ovat suhteellisen vaaleita ja neutraaleja. Väriä saa halutessaan esimerkiksi tekstiileillä. Tyynynpäälliset on helpompi ja halvempi vaihtaa kun seinä maalata.
Pidän mm. scandinaavisesta ja modernista sisustustyylistä.
Sisustustyylini on siis omanlainen sekoitukseni vähän kaikkea!:)

Mukavaa aurinkoista torstaita!:)

10 kommenttia:

 1. Mä katsoin ensin, että lapsihan siellä pöydällä on eikä koira, mutta olihan siellä molemmat, ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin vähän hieraistiin silmiä, kun huomasin, että koirakin oli mennyt perässä... Ovat kyllä sellainen parivaljakko, että huh:D

   Poista
 2. Aivan ihana koti teillä!!! <3 Ja ihanat kaverukset.. ovat varmaan yhdessä suunnitelleet pöytäretken... hih!!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Suffeliini!:)
   Ovat kyllä hauska parivaljakko ja monesti heidät tosiaan löytää samasta paikasta touhuamasta:D

   Poista
 3. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis piisaa teilläkin! :D

  Meillä myös yleensä nämä kotikuvaukset ajoitetaan ihan suosiolla päiväuniaikaan! :) Toisinaan on kuitenkin aika kiva kuvata myös sitä realistista arkea. Niitä on muuten toistenkin blogeista oikein kiva katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pitäisi olla silmät selässäkin:D
   Mietin itsekin tuossa päivällä, että olisi hauska tosiaan kokeilla ottaa myös sellaisia kuvia, missä se todellinen meininki näkyisi:)

   Poista
 4. Jälleen kerran perusteellinen ja informatiivinen postaus jossa upeita ja laadukkaita kuvia (tykkäsin hurjasti siitä ensimmäisestäkin kuvasta :)) Blogisi on kyllä melkoinen herkku!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, ihana saada tällaista palautetta!:)
   Sitä samaa!:)

   Poista
 5. Upeita kuvia! Täällä kanssa pidetään eameseilla noita lampaantaljoja. Nyt niissä on vain sellaisia lampaantalja istuimia. Ja teidän sängynpäätypenkki on juuri sellainen mistä haaveilen makuuhuoneeseen. Tein siitä juuri postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Sanna:)
   Kävinkin kurkkimassa postauksesi, teillä on ihana koti ja makuuhuoneestanne tulee varmasti ihana, sen verran hienolta tuo suunnitelmakin kulostaa;)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan