Slider

Valmista lattiapintaa

8. marraskuuta 2012

Keittiön lattia on nyt valmis!:) Ihastuimme lattiaan niin paljon, että aiomme hioa ja maalata koko alakerran lattian, vaikka siinä hirveä urakka onkin! Nyt alakerran laminaatti on suurimmaksi osaksi purettu ja lisää hiottuja alueita odottaa maalia...
 
Olemme maalanneet iltaisin pikkuneidin mentyä nukkumaan ja aamulla herätessämme maalatut alueet ovat olleen kävelykuivia. Olemme suojanneet kävelyväylät laminaatin alusmatolla, joka osottautuikin hyväksi ideaksi. Se suojaa, mutta on kumminkin hengittävä materiaali, niin lattia pääsee kuivumaan entisestään.
 
Huonekalujen alle olen leikannut samasta laminaatin alusmatosta palaset, jotka saavat olla paikoillaan, kunnes lattian pinta vahvistuu. Tähän menee purkin mukaan n. 1kk, mutta meillä lattiat ovat kuivanneet sellaista vauhtia, että pari viikkoa varmaan riittää:)


 
Lattia muistuttaa kivasti valkoista lankkulattiaa, varsinkin kun parketti on vanhempaa mallia ja vähän kapeampaa kun nykyiset parketilevyt. Yksi "pala" on suunnilleen juuri lankun levyinen:)
 
 
Kohta lähden lenkille koirien ja pikkuneidin kanssa, ja kun pikkuneiti nukkuu ulkona, voi äiti jatkaa rauhassa lattian hiomista.

Mukavaa torstain jatkoa!:)

14 kommenttia:

 1. hieno on..eikä kukaan olis tajunnu tuota lattialista hommelia jos et ois sanonu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Heh, ehkä se vaan pistää itsellä aika paljon silmään;)

   Poista
 2. Aivan ihana! Mahtavaa että jaksatte rempata tuollai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Välillä iskee remppakärpänen ja on pakko päästä jotain näpertelemään:)

   Poista
 3. Voi, tuon voisin tehdä itsekkin omille lattioilleni. Harmi kun ne on vasta muutaman kuukauden vanhat niin ei ihan vielä kehtaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh:D Mietin itsekkin viitsiikö, kun oli kumminkin ihan siisti laminaatti. Valkoinen lattia on ollut haavelistalla jo pitkään, niin annoin mennä haaveen järjen edelle:D

   Poista
 4. Blogissani on tunnustus sinulle.:)

  VastaaPoista
 5. Meillä on juuri meneillään lattiapintojen valinta. Vaihdetaanko nykyinen tammiparketti uuteen, hiotaanko ja lakataanko, vaihdetaanko laminaattiin, vai asennettaisiinko vanhan päälle... ja viimeiseinä on ollut juuri tämä lattian maalaaminen. Viimeisenä siksi, ettemme tajunneet tätä vaihtoehtoa ennen kuin pari päivää sitten. Olemme metsästäneet kuumeisesti käyttökokemuksia parketin maalaamisesta ja maalivalinnoista. Mihin maaliin päädyitte ja miksi? Onko vaarana värin kellastuminen tai maalin liuskoittminen? Minkälainen työ tässä oli ja kauanko sillä kesti kuivua?

  Teidän lattia näyttää juuri siltä, millaista itsekin toivon lopputuloksesta, ja koti muutenkin, se on todella kaunis. =)

  | mustikkasmoothie.blogspot.com |

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Rouva G!

   Vanha kellastunut parketti vaalentuu huomattavasti ja keltaisuus häviä, hionnan ja uuden lakkapinnan kanssa. Meillä lattia oli paikoin niin kulunut, ettei sitä voinut kunnolla koneellisesti lähteä uudestaan hiomaan ja lakkaamaan. Hioin ainoastaan lakkapinnan rikki ja maalasin tikkurilan valkoisella Betoluxilla. Betoloxia saa myös vesiohenteisena, mutta meillä oli käytössä lakkabensiiniohenteinen. Betoluxia saa myös sävytettynä, mutta me valitsimme ihan sen perusvalkoisen. Lattia on hieman kellastunut kuivuessaan, mutta näyttää silti valkoisten kaappien rinnalta vielä ihan valkoiselta. Lattian maalasin lyhytnukkaisella telalla, maalia kuluu reippaasti ja meillä lattia vaati kolme maalauskertaa. Maali haisee voimakkaalta, joten hyvä tuuletus on tarpeen. Me nukuimme yläkerrassa oven takana ja haju ei pahemmin sinne päässyt. Kävelykuivaksi lattia kuivui yön aikana, kuulema tuo betolux akva kuivuu nopeammin. Maali lähti rullaaamaan helposti varsinkin parina ekana päivänä, jos siihen osui jokin kovempi, joten sen kanssa sai olla varovainen. Noin viikon päästä lattia oli jo huomattavasti kestävämpi, mutta vielä arka koville iskuille. Purkin mukaan menee noin kuukausi, lopullisen kovuuden saavuttamiseksi. Urakka oli todella suuri ja aikaa vievä. Monin paikoin joutui vähän paikkailemaa, sillä asunnossa asuttiin samanaikaisesti. Lopputulos on onneksi kyllä vaivan arvoinen!:)

   Kiitos kovasti!:)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan