Slider

Mitä paljastuukaan laminaatin alta

5. marraskuuta 2012


Meillä täällä pähkäillään, mitä teksisimme keittiön lattialle.
 
 Arvelimme, ettei keittiökaappien alla ole lattiaa ja asia varmistuikin eilen, kun lähdimme purkamaan laminaattia.
 
Laminaatin alta löytyi, ihan hyvässä kunnossa oleva parketti. Sellainen lakattu ja kellastunut, mutta muuten päällisinpuolin näyttää ihan siistiltä. Keittiökaappien alla ei kuitenkaan ole kumpaakaan, ei laminaattia, eikä parkettia. Kaapit ovat siis aika paljon matalamalla, kun jos olisivat lattioiden päällä. 
 
 
 
 
 
Uudessa keittiössä tulisi kaappeja myös ikkunaseinälle. Vaihtoehtoja olivat, joko purkaa lattiat uusien kaappien alta, jotta kaapit tulevat samalle tasolle, tai rakentaa uusi lattia vanhojen kaappien alle.
 
Päätimme, että rakennamme lattian myös kaapistojen alle. Ajattelemme ensin yrittää vanhan parketin pelastamista. Kokeilen hioa parkettia tänään ja katsoa vähän, miltä näyttää. Onneksi on hiomakone!:) Parketti täytyy myös käsitellä sen väriseksi, ettei se hirveästi riitele, tuon tumman laminaatin kanssa. Luultavasti siitä tulee valkea.

Meidän tarvitsee myös löytää, samanlaista parkettia kaappien alle ja yhdistää se siististi vanhaan parkettiin... Tuo parketti on kyllä, niin perusparkettia, että uskon, sitä löytyvän helposti. Parketti ei tule näkymään kaappien alta paljoakaan, ehkä pienen alueen, mutta olisihan se kiva, jos se olisi edes melkein samanlaista, vaikka suurimmaksi osaksi piiloon jääkin. Jos parketin kanssa ei onnista, päälle tulee luultavasti uusi vaalea lamintaatti.
 
Lähdemme nyt kumminkin siitä, että parketti olisi laminaattia parempi vaihtoehto.
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Ilman muuta parkettia. tuhat ja sata kertaa parempi kun laminaatti.ja mikä parempi lapsi perheissä se on myös hiljaisempi :D Suosituksena annan jotta laittakaa parketin päälle ns."kuntosalilakka" kestää kuule kovaakin paukuttelua sen jälkeen lattia. On kallista, mutta ihan ikuinen tulee siitä pinnasta tuolla lakalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä täällä kanssa kovasti sitä mieltä ollaan, että parkettia sen olla pitää ja kun sitä kerran on vielä valmiinakin:) Tuntuu muuten lämpimällekkin jalalle, kun tuo laminaatti ja on tosiaan varmasti hiljaisempi, kun mm. koiratkin siinä kynsillään tepastelee;)

   Lähetän tuon miekkosen tänään rautakauppaan kyselemään. Tarkoitus olisi kokeilla, jospa tuostaa parketista tulisikin valkea ja täytyy vinkata hänelle, tuosta mainitsemastasi "kuntosalilakasta", se kuulostaa fiksulta idealta:)

   Kiitos kommentistasi ja mukavaa päivänjatkoa!:)

   Poista
  2. piti vielä laittaa jotta se ns"kuntosalilakka"ei myöskään ole sitten niin liukas kun normi lakka. Meidän k-raudasta sai tilattua sitä lakkaa tehtaalta myöskin sävytettynä. kannattaa siis kysyä. Nimeä kun en muista mutta jotain tikkurilaahan se oli, sitä enemmän ammattikäytössä käytetään..

   Poista
 2. Onko vanha lakka lähtenyt helposti pois? Meillä olisi tytön huoneessa samanmoinen urakka, mutta lattiana lautalattia ja lakka siinä jotain ikivanhaa, -50 luvulta peräisin olevaa =/ Saa nähdä kuinka käy hiomisen kanssa vai vaihdetaanko koko lattia uuteen... Lähinnä mietin sitä, että kuinka tasaisesti sen saa hiottua...
  -Enna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meillä laminaatti on "vain" 20 vanhaa. Yllätävän helposti on lähtenyt ja lakkakerros ei ole hirveän paksu. Onhan siinä kyllä aina oma hommansa ja vielä hiottavaa jäljellä. Tuo parketti on aika tasainen, niin siinä ei hirveästi ole paikattavaa. Suurimmat kolot pitää tietenkin paikata ja hioa tasaiseksi. Olen hionnut tuollaisella käsihiomakoneella, tosi tyytyväinen olen lopputulokseen. Keittiön lattia on valmis, nyt pitäisi vielä jaksaa loput alakerrasta:)

   Tuossa on ihan hyvä linkki aiheesta: http://teeitse.com/lattia/valkoinen

   Tsemppiä remppaan!:)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan