Slider

Joulukortti Photoshopilla

17. joulukuuta 2015


Joulukorttien lähettäminen jäi tänä vuonna vähän viimetinkaan, mutta vielä ehtii. Kortit tulee jättää postin matkaan ykkösluokassa viimeistään maanantaina 21.12.

Täällä etelässä ei ole ollut kovinkaan talviset ilmat, ja jouluisen tunnelman luominen joulukorttikuviin lumen puuttuessa on vähän hankalaa. Tänään oli pitkästä aikaa valkoinen maa aamulla ja tartuin heti tilaisuuteen, ja kävimme nappaamassa lasten kanssa muutaman kuvan pihalla. Viritimme miehen kanssa viime viikolla lähes kuusi metriseen pihakuuseen jouluvalot, ja ajattelin että kokeilen ottaa kuvat niin että saan kuusen valoineen taustalle.

2- ja 4-vuotiaan kanssa kuvaaminen on hieman haastavaa, sillä tosi harvassa kuvassa molemmat katsovat suoraan kameraan ja vielä harvemmassa kuvassa molemmat hymyilevät yhtä aikaan. Alla olevassa kuvassa molemmat tytöt hymyilevät ja nuorempi katsoo suoraan kameraan ja vanhemepi melkein, joten se on jo aika saavutus. ;) Kuvassa on myös se hyvä puoli, ettei se oli liian jouluinen joten sitä voi käyttää myös muuhun tarkoitukseen. :)


Netistä saa ladattua paljon erilaisia tehosteita Photoshoppiin. Näillä tehosteilla saa suhteellisen helposti luotua kuviin paljon enemmän ilmettä ja tunnelmaa, varsinkin jos lunta on vähän tai ei ollenkaan. Yllä näkyvässä kuvassa käytin Etsy.com sivustolta lataamaani joulukorttipohjaa. Etsystä löytyy paljon laadukasta sisältöä pientä maksua vastaan, kuten esimerkiksi valmiita blogipohjia ja käsitöitä. Olen ladannut mm. oman blogini pohjan Etsystä.

 Näiden valmiiden Photoshop pohjien käyttö vaatii hieman harjoittelua, mutta jos Photoshopin perusteet on hallussa  niiden käytön oppii kuitenkin nopeasti. Ladattavien tiedostojen mukana tulee yleensä myös ohjeet ja netistä löytyy myös paljon ohjeita Googlella hakemalla.

Kokosin alle kuitenkin vielä kuvalliset ohjeet yllänäkyvän joulukortin tekemisestä.

Ihan ensin luodaan Etsyyn käyttäjätili. Joulukorttipohjia voi etsiä sivustolta esimerkiksi hakusanoilla: "photoshop christmas card template." Kun haluttu korttipohjalöytyy klikataan se ostoskoriin painamalla vihreää "Add to Card"-painiketta. Maksun voi suorittaa mm. Visalla, MasterCardilla tai PayPalilla. Kun maksu on tehty tiedostot pääsee lataamaan painamalla sivun oikean yläreunan painiketta "You" ja valitsemalla "Purchaes & Reviews."


Tiedostot on pakattu pienemmiksi, joten niiden lataamiseen ja purkamiseet tarvitaan jokin tiedostojen purkamiseen tarkoitettu ohjelma kuten esimerkisi WinZip tai WinRar. (Lataa ja asenna purkuohjelma koneelle siis ennen kuin lataat tiedostot Etsystä.) Molempien ohjelmien kokeiluversiot voi ladata ilmaiseksi netistä. Tiedostojen purkamisen yhteydessä tiedostot kannattaa tallentaa hyvään paikkaan, jotta ne on helposti käytettävissä. Tiedostot voi esimerkisi maalata hiirellä ja vetää ne sitten haluttuun kansioon. Etsyn käyttämisessä on kuitenkin se kiva puoli että ostetut tiedostot voi käydä lataamassa myös uudelleen kirjautumalla sisälle omalle Etsy-tilille.


Jokaisella on oma tapansa käyttää Photoshoppia, mutta tässä yksi varsin helppo tapa avata ja käyttää tätä valmista joulukortti pohjaa. Ihan ensin avaa koneelle tallentamasi psd.-tiedosto Photoshopissa. Voit avata tiedoston kaksoisklikkamalla sitä tai painaa tiedoston päällä hiiren oikeaa painiketta ja valita Avaa Soveluksessa... ja valita Photoshopin.


Pohja aukeaa Photoshopissa ja pääset muokkaamaan sitä mieluisaksi.

Kuvan lisäämiseksi paina yläreunasta auki tiedosto-välilehti ja valitse Sijoita...


Etsi koneelta haluamasi kuva ja painaa avaa.


Aseta kuva haluaamaasi kohtaan. Saat kuvan aktivoitua valitsemalla kuvatason (valitun tason tausta näkyy sinisenä) ja painamalla ctrl + alt +  T näppäimiä yhtäaikaa. Voit scaalata kuvaa vetämällä nurkasta. Tekstitason aktivoimalla voit siirtää mm. tekstiä, muuttaa sen kokoa ja säätää tekstin peittävyyttä.Tallenna kuva koneelle kun olet tehnyt tarvittavat muutokset.

Valmista!


Ajattelin kokeilla tänään vähän erilaista postausta.
Mitä mieltä olette? Hitti vaiko huti?


Oikein mukavaa torstai iltaa kaikille! :)


6 kommenttia:

 1. Nätti kortti! Tuli heti sellainen olo, että pitäisi perehtyä tuohon Photoshoppiin oikein kunnolla, itse kun käytän lähinnä Gimpiä ja sitäkään en ole saanut opeteltua kovin kattavasti. Sitten, kun vuorokauteen ilmestyy lisätunteja, on kuvankäsittelyn opiskelu heti listan kärjessä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! :)
   Tiedän hyvin tunteen. Minäkin haluaisin oppia vielä paljon lisää. Photoshopilla pystyy kyllä tekemään ihan älyttömästi kaikkea. Oma osaamisenikin on vain pieni pintaraapaisu. :)

   Poista
 2. Tosi kiva :) Mä käytän photoscapea ja oon ollut tosi tyytyväinen siihen :).

  VastaaPoista
 3. Ihana korttikuva!<3
  Minusta todella hyvä postaus, ja voisi kuvitella, että tällaiset ohjeet on niitä, mitä googlettamalla haetaan uudelleen ja uudelleen.:) Olen itse niin tumpelo teknisesti, käytätn insinöörimiestä mun tukena.;D Jos tulee tekninen pulma, johon hän ei osaa suoraan vastata, niin kappas, hän osaa aina sen vastauksen mulle hakea!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina K! :)
   Tosi mukava kuulla. :)
   Ajattelin, testata että millaisen vastaanoton tällainen ohjepostaus saa.

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan