Slider

Keittiökaapit uudessa tehtävässä

24. huhtikuuta 2015


Tänään luvassa pientä sneak peakkia yläkerran aulatilan muutoksesta. Yläkerran aulatila jäi siis tyhjäksi ja siitä päätettiin tehdä lapsille leikkitila. Tila on haastava sisustettava, sillä se on vinokaton alla ja matalassa päädyssä on korkeutta vain hieman päälle 60 cm. Aula ei myöskään ole mikään hirvittävän iso, joten mitään kamalan suuria huonekaluja sinne ei voi laittaa, sillä sitten leikkimiselle ei jää tarpeeksi tilaa.

Suunnistin sunnuntaiaamuna Ikean nettisivuille ja aloin etsimään syvyydeltään kapeaa ja maksimissaan 60 cm korkeaa säilytysratkaisua. Tärkeää oli myös että tilan saisi viimeistä senttiä myöten käytettyä hyödyksi, ja että tilaa jäisi riittävästi myös leikkimiseen.

En meinannut löytää mitään järkevää ja edullista ratkaisua, kunnes tajusin katsoa läpi Ikean nettisivujen keittiökaapit! Löysin sieltä nimittäin valmiit keittiömoduulit kohdasta, FYNDIG -seinäkaapit + ovet jotka olivat mitoiltaan ihan täydelliset! Hinta ei myöskään ollut ollenkaan paha, sillä 80 cm leveä seinäkaappi maksaa 35 euroa ja 40 cm leveä 20 euroa! :) Korkeutta kaapeilla oli juuri sopivasti 60 cm ja syvyys on vain 35 cm, joten leikkimiseen jää vielä oikein mukavasti tilaa.


Kaapeissa ei ole kahvoja, vaan niihin ostettiin UTRUSTA-ponnahdussalvat. Tästä ideasta kunnia miehelle. :) Isosisko oppi nopeasti avaamaan ja sulkeaan kaapit, mutta pienempi neiti ei osaa vielä avata kaappeja. Kaapeissa voi siis vielä turvallisesti säilyttää pienempiäkin leluja. Veikkaan että jos kaapeissa olisi ollut tavalliset vetimet, lelut olisi muutamassa sekunnissa vedetty kaikista kaapeista ulos. Tämä ratkaisu siis varmasti edesauttaa myös hieman tilan siistinä pysymistä.

Mietitään vielä että otetaanko kaappien takaa listat pois, että saadaan kaapit kunnolla seinään asti kiinni. Myös kaikki kaappien ovet pitää vielä säätää samaan tasoon. Yksi miinuspuoli kaapeissa on, nimittäin kaappien päälle jäävät ruuvinkannat. Minua ne eivät niin häiritse, mutta mies haluaisi ihan vain jo nikkaroinnin innosta rakentaa kaappien päälle vielä jonkin tason/levyn.

Tämän viikonlopun aikana olisi tarkoitus yrittää ehtiä saada projekti loppuun. Luvassa on siis vielä kuvia lopputuloksesta ja kaappien sisällöstä. :)


Oikein mukavaa viikonloppua ja muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan!


21 kommenttia:

 1. Ompas hyvännäköinen säilytyskokonaisuus. :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Onnistui onneksi paremmin kun osasin suunnitellakkaan. :)

   Poista
 3. Tosi huikea idea, kiitos vinkistä, meillä on yläkerrassa tuota matalaa tilaa, nuo kävisivät sinnekin....

  VastaaPoista
 4. Kätsyn oloinen ratkaisu säilytyspulmaan! Meillä on myös yläkerran pieneen aulaan laitettu lapsille leikkitila.
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! :) Tuli kyllä tosi mukavasti lisää säilytystilaa. :)
   Kiitos samoin! :)

   Poista
 5. Tykkään kovasti tuosta Fyndigista, kun ovet ovat ikään kuin rungon sisällä.Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä ratkaisu ja tykkään myös kun ovet jäävät rungon sisäpuolelle, kokonaisuus on tyylikäs.

  VastaaPoista
 7. Loistava ratkaisu ja upea toteutus. Laatikon ulkopuolelta löytyy ne parhaat ideat. :)

  VastaaPoista
 8. Kätevä ratkaisu! Näyttää myös tyylikkäältä! :)

  VastaaPoista
 9. Kiva ratkaisu :) "putoamis pelkoisena" vaan heti pistää silmään, että jos lapsi nousee hyllyn päälle ja tipahtaa tuosta alakertaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pienempi ei pääse kaappien päälle, ovat kuitenkin se 60 cm korkeat ja päällä on viisto katto, niin ei siellä oikein mahdu kunnolla seisomaan. Ja tottakai jos alkavat kiipeillä, niin keksitään jotain muuta. Neiti täyttää syksyllä 2 v ja osaa jo nyt olla aika varovainen. Varmasti on myös aika paljon lapsesta kiinni, että mikä toimii ja mikä ei. :)

   Poista
 10. Oli tosi mukavaa eilen nähdä ja jutella -melusta huolimatta :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! :) Kiva kun tulit "vetämään hihasta" :) Toivotaan, että päästään pian taas juttelemaan vähän rauhallisemmassa paikassa. :)
   Kiitos, sitä samaa! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan