Slider

Vauvan 4kk kuulumiset

16. maaliskuuta 2014

Meidän hurmaava pieni neiti täyttää tänänään 4kk, joten ajattelin tänne taas päivitellä hieman neidin kuulumisia. Neidin 2kk kuulumiset pääset lukemaan tästä.


Neiti osaa nyt vähän nauraa. Ensimmäiset naurun kiherryksen kuulimme 3kk neuvolan aikoihin ja miten ihana ääni se aina onkaan! Sydänhän siinä sulaa onnesta. :)

Pikkuinen osaa kääntyä mahalta selälleen ja selältä kyljelleen. Hän juttelee ja hymyilee paljon ja seuraa tarkasti kaikkea ympärillä tapahtuvaa.

Neiti vaikuttaa rauhalliselta, hiljaiselta ja tyytyväiseltä tyypiltä isosiskonsa tavoin.

Hän on kova pitämään vaatteista ja hiuksista kiinni, joten kokeilin antaa hänelle oman harson käteen ja harsoista onkin tullut hänelle semmoinen oma juttu. Harso pysyy tiukasti kädessä pitkin päivää ja se on nukkuessakin vieressä. :) Neiti nukkuu mieluiten vaunuissa ja nukahtaa sinne ihan itsekseen tutin ja oman harsonsa saadessaan.

Pikkuinen on pitkä ja hoikka ja paino ei ihan pysynyt pituuden mukana, joten aloitimme neuvolan kehotuksesta hieman maistelemaan soseita 3kk neuvolan jälkeen. Määrä mitä alas menee ei ole vielä mikään hirveän suuri, mutta paino on kuitenkin lähtenyt nousuun ja neiti on saanut hieman lisää pyöreyttä kasvoihinsa. Kiinteiden ruokien aloittaminen on sujunut hyvin. Neidin vatsa on sietänyt hyvin ja mitään ihottumia ei ole tullut.

Neiti innostuu ruokalautasen lähestyessä ja alkaa heiluttaa vimmatusti käsiään ja jalkojaan ja kiljahtelee innostuneesti. :)

Siskokset tulevat edelleen hyvin toimeen ja isosisko ei ole osoittanut mustasukkaisuutta. Välillä isosiskosta toki tulee äidin vauva ja häntä pitää syöttää ja pukea. :)

 Isosisko nauttii vauvan seurasta ja ilahtuu kovasti jos saa vauvalta hymyn. Isompi neiti tykkää myös auttaa vauvan hoidossa ja saattaa esimerkiksi hakea puhdistuspyyhkeen ja pyyhkiä vauvan naaman puhtaaksi tai tuoda vauvan itikiessä hänelle tutin tai lelun. Pikkusisko saa myös paljon pusuja ja silityksiä. Isosisko osaa olla hienosti varovainen ja rauhallinen vauvan kanssa.

Tällaista siis kuuluu meidän neitien arkeen.


Oikein mukavaa sunnuntaita!

34 kommenttia:

  1. Kerrassaan suloinen pikkuinen, ihanan piponsa kanssa. Niiin kauniita kuvia <3

    VastaaPoista
  2. Kuinks söpö mini :).

    VastaaPoista
  3. Millä kalustolla kuvat on otettu? Kertoisitko hieman tuosta kuvauksesta? T: Valokuvauksesta kiinnostunut
    P.s. Kuvat ovat todella hyviä! Tykkään kovasti tyylistäsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Kamera on Canonin 5D mark II.
      Objektiivina Canonin 50mm f1.4.

      Kuvasin päivällä ihan päivänvalossa ikkunaa vastapäätä olevan valkoisen seinän edessä. Lattialla iso untuvatäkki (taiteltuna muutamaan kertaan) valkoisella pussilakanalla ja vauva siinä päällä. :)

      Kiitos paljon, mukava kuulla! :)

      Poista
  4. Ihanat nappisilmät!:) Ja erittäin onnistuneita otoksia todellakin!:)

    VastaaPoista
  5. Voi mikä söpöläinen!
    On kyllä todella kauniit kuvat. Pitäisi itsekin vähän harjoitella kuvaamista! :) Ihanaa kun on valoisampaa taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pia! :)
      Sanoppa muuta. Helpottaa kyllä valtavasti kuvaamista! :)

      Poista
  6. Onnea pikkuiselle♥ ja mitkä silmät♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina! :)
      Neidillä on tosiaan isot ruskeat silmät! :)

      Poista
  7. Ihania kuvia! Voi, vauvakuume jota ei koskaan pitänyt enää tulla alkaa taas kurkistella nurkan takaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaanak! :)
      Heh. :) Tuo vauvakuume taitaa olla vähän sellainen asia, että en tiedä uskaaltaako sanoa koskaa, että ei koskaan. :D

      Poista
  8. mitkä silmät! ihania kuvia.
    meillä kanssa poika 4kk :)

    VastaaPoista
  9. Voi, nuo kuvat kyllä sulattaa varmasti ihan jokaisen sydämen! Ihana pieni pakkaus!!

    VastaaPoista
  10. Hurmaava pikku Murunen! Kauniit kuvat kauniista lapsesta. Ja miten kauniit simmut katselee kuvista =)

    Kiva kuulla miten sisarrakkautta luodaan! Tytöillä on se äidillinen hoivavietti, mikä varmasti auttaa sisarkateudessa. Muistathan kuvata tytöille muistoksi tätä hoitamista! Minä olen saanut ihania kuvia lapsuudestani kun veljeni hoitivat minua ja kuullut tarinoita siitä miten veljeni olivat varmoja siitä, että tuleva vauva on pikkuveli ja kun kuulivat, että onkin tyttö niin miten pieni nyrkki heilui ja veljeni sanoi "jos joku meidän Emmaa kiusaa...." Äiti oli nauraen miettinyt, että ei tästä tytöstä kyllä Emmaa tule. Puolustaneet ovat kyllä koko ikänsä minua.

    Saila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! :)

      Olen yrittänyt tosiaan ottaa joka viikko kuvia neitien touhuista. Isosiskolla on tosiaan kova hoivavietti ja hoitaa mielellään myös nukkejaan ja koiria. Tykkää myös kovasti olla mukana kotitöiden tekemisessä ja auttaa vaikka pyykkien laitossa ym. Ihana pikku emäntä on! :)

      Varmasti ihania tarinoita! :) Toivon kovasti, että meidänkin tyttöjen välille muodostuu tiivis ja lämmin suhde! :)

      Poista
  11. Hei.

    Näin alkuun, teillä on todella kaunis koti, olen uusi lukija ja jäänyt heti koukkuun!
    Tyttäresi on todella suloinen neiti, haikeudella katselen händn kuviaan, sillä oma tyttäreni on jo 9kuukautta :).

    Minun täytyy nyt vähän kyllä ihmetellä tuota neuvolan ohjeistusta aloittaa kiinteät jos paino ei ole rintaruokitulla noussut kunnolla. Kuuluu täysin asiaan, että rintaruokitulla voi tulla 3-4kk aikaan painonnousussa notkahdus eikä sitä pidä säikähtää. Kaikki neuvoloiden terveydenhoitajat eivät tätä asiaa vielä ole sisäistäneet.

    Itse pidän melko ristiriitaisena näitä kehotuksia lisäruuan antoon kovin nuoren vauvan kohdalla, sillä vauvan masu vetää tietyn määrän maitoa/ruokaa vuorokaudessa, ja jos peruna sitä tilaa vie, niin maidon määrä suhteessa usein vähenee. Ja toisaalta, sen sijaan että vauva söisi enemmän, kiinteä ruoka voi pitää vauvan kylläisenä pidempään, jolloin syödyn ravinnon määrä saattaa jopa vähentyä. Ja siinä tapauksessa syödyn ravinnon energiamäärän pitäisi olla selvästi suurempi kuin aikaisemmin, jotta vauva saisi enemmän energiaa verrattuna tilanteeseen ennen lisäruuan aloittamista... rintamaidossa kuitenkin on energiaa paljon enemmän kuin teelusikallisessa kasvissosetta.
    Hienoa on että neitinne on saanut painoa enemmän, mutta voi hyvin olla että painonnousu johtuu pelkästään rintamaidon määrän lisääntymisestä paremmin vauvan tarpeita vastaamaan.

    En halunnut tuota päätöstäsi kritisoida, mutta halusin kertoa myös toisen ammattilaisen näkökannan. :)
    Kaikkea hyvää teidän perheelle ja tavataan täällä blogimaailmassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Kiitos anniemilia! :)

      Ymmärrän hyvin pointtisi ja itse mietin ihan samoja asioita. Mietimme ja juttelimme tästä neuvolassa pitkään ja päädyimme lopulta kokeilemaan soseita. Juttelin asiasta myös lastenlääkärin kanssa.

      Meillä tuo painon notkahdus oli siis jo aika huomattava ja neiti alkoi vaikuttaa jo kovin väsyneeltä ja poissaolevalta. Neiti ollut enää oma itsensä ja unet jäivät kovin pätkittäisiksi. Oli myös ollut vähän huono syömään rintaa ja pullokaan en viitsinyt siirtyä, sillä siihen olisi luultavasti loppunut imetys kokonaan. Pullosta olen toki hänelle myös kokeillut muutaman kerran maitoa antaa, jos on vaikuttanut vielä nälkäiseltä, mutta ei sitä oikein ole huolinut.

      Kiinteiden aloittaminen vie kuitenkin aikaa ja meillä ainakin ne määrät ovat edeleleen hyvin pieniä, muutamia lusikallisia kerralla. Aina ensin imetän ja tästä n. puolen tunnin päästä tarjoan uudelleen rintaa ja sosetta, jos neiti vaikuttaa uudestaan nälkäiseltä. Vauva syö nyt taas paremmin rintaa ja sosetta menee jopa vähemmän kun aluksi! :) (luultavasti jaksaa/malttaa paremmin syödä, kun ei ole niin nälkäinen).

      Jokainen lapsi on erilainen ja toiselle toimii toinen ja toiselle toinen. :)

      Kiitos samoin! :)

      Poista
    2. No ymmärrän kyllä nyt paremmin minkä vuoksi aloititte kiinteitä, tuosta päivityksestäsi ei selvinnyt ihan "ongelman" laajuus. Hienoa, että jaksat sitkeästi tarjota rintaa ja jaksat panostaa imetykseen! Olen tällainen imetyksen puolesta puhuja mitta ymmärrän kyllä, että on tilanteita joissa täysimetys ei ole Se paras vaihtoehto! Aivan mahtavaa muuten kuulla, että neuvolassasi on noin asiantuntevaa henkilökuntaa, Se on nykyisin osassa paikkaa harvinaista.

      Poista
    3. Minä myös kannatan imetystä ja esikoistakin imetin pitkään. :) On kyllä ollutkin tosi terve lapsi ja ollaan ihan parilla flunssalla selvitty. En viitsinyt tuossa postauksessa enempää "avautua" asiasta, kun en mitään varsinaista lapsiblogia pidä. :) Meille on tosiaan sattunut aivan ihana ja työllensä omistautunut neuvolantäti! :)

      Mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  12. Voi gäääää! Mikä söpöliini! Mistä tuo lätsä/pipo on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan superliikkis! Täytyypä yrittää löytää jostain tuollainen ohje niin voi itsekin tehdä :)

      Poista
    2. :)
      Toivottavasti löydät kivan ohjeen! :)
      Mummi taisi muistaakseni tuon pipon ihan omasta päästänsä tehdä! :)

      Poista
  13. Hei! En ole aikaisemmin eksynyt tänne, mutta tänään löysin blogisi ja sait minusta kyllä heti uuden lukijan! Selasin heti muutaman sivullisen postauksia taaksepäin. :D Teillä on aivan ihana koti ja osaat ottaa kauniita valokuvia. :) Kivaa että kirjoittelet myös vauvajuttuja. T: Vauvakuumetta poteva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maiju! :)

      Kiitos paljon! Ihana kuulla! :)
      Tervetuloa lukemaan blogiani! :)

      Tiedän tunteen, minulla taitaa olla ikuinen vauvakuume! ;D

      Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan