Slider

Piilosta leikkivä telkkari

20. tammikuuta 2014


Hei ja mukavaa uutta viikkoa! 

Tänään on luvassa iso pläjäys uutta kuvakulmaa ;) Olkkarimme on vähän erikoinen, sillä ehjää seinäpintaa on todella vähän. Jos katsoo sohvalta suoraan eteenpäin, näkee ruokahuoneen. Jos katselee oikealle näkee rappuset ja jos katselee vasemmalle näkee pienen ikkunallisen erkkerin. Siksi olenkin ottanut kaikki olohuonekuvat lähinnä siitä yhdestä ja samasta hyllyseinästä.

Meillä ei olohuoneessa ole varsinaista telkkaria, koska sille oli todella hankala löytää paikkaa. Kun muutimme, suunnittelimme ostavamme kulmatelineen telkkarille, sillä se tuntui ainoalta vaihtoehdolta. Se ajatus jäi onneksi vain ajatukseksi, sillä lopulta minulla välähti ja mieleen tuli idea videotykin ja valkokankaan hankkimisesta. Mies oli tästä ideasta tietenkin hyvin innoissaan, kuten varmasti arvata saattaa ;)Katsomme aika vähän telkkaria, joten valkokangasratkaisu on ollut loistava. Tv ei huutele taustalla turhaan ja sen saa kivasti piiloon, kun sitä ei kukaan katso :) 

Videotykki on yhteydessä digiboxiin ja Apple TV:hen, jonka mies meille vasta hommasi. Nyt meiltäkin löytyy se paljon puhuttu Netflix. Kuukausimaksu on edullinen maksu-tv kanaviin verrattuna, joita ei tulisi kuitenkaan "koko rahalla" katsottua.  Kiva juttu on myös se, että elokuvan voi pysäyttää ja katselua jatkaa koska tahansa.

Nämä laitteet ovat erkkerissä olevan tv-tason sisällä piilossa.


Äänentoistosta meillä vastaa Genelec:n valkoiset kaiuttimet. Kaiuttimista lähtee pieneen kokoonsa nähden todella hyvä ja laadukas ääni. Asetin miehelle aikoinaan ehdoksi, että kaiuttimien tulisi olla valkoiset ja pienet ja johtoja tulisi olla mahdollisimman vähän ja ne tulisi saada siististi piiloon :D


 Tuo seinä missä meillä on tuo valkokangas erottuu ainoastaan suurella holvikaariaukolla ruokahuoneesta. Myös oikealla puolella olohuonetta on holvikaariaukko. Halusimme valkokankaasta leveämmän kuin aukko, jottei sen sivuille jää "tyhjää" tilaa. 

Siinä oli muuten hommaa saada kolme metriä leveä valkokangas mahtumaan autoon. Oli pari avuliasta myyjääkin ihmettelemässä asiaa ;) Hyvin se lopulta silloiseen farmari Volvoomme mahtui ja kaikki ovetkin saatiin vielä kiinni :DOlkkariin on mukava välillä kerääntyä vähän isommalakin joukolla ja viettää elokuvailtaa! :)


Mukavaa maanantai iltaa! :)


21 kommenttia:

 1. Ihan loistava idea varmasti. Telkkarit kun ei usein mitä kaunottaria ole. Meilläkin katsotaan supervähän telkkaria ja sekin vähän Elisa Viihteen kautta tallennuksia. Kätevää kun voi hypätä niiden mainosten ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut hyvä ratkaisu! :)
   Lapsiperheessä sitä on tosiaan vähän haastavaa katsoa jotain ohjelmaa/elokuvaa juuri silloin, kun se telkkarista sattuu tulemaan.

   Poista
 2. Mistä tuo valkokangas on peräisin? Meille mies hihkuu kanssa kankaan perään, kun mietitään uuteen kotiin jotakin isompaa telkkaria. Katsotaan mihin päädytään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Valkokangas on ostettu Verkkokauppa.com:ista :)
   Mukavia pähkäilyhetkiä! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hei,
   Rahit ovat Vepsäläiseltä :)
   https://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/puutarhakalusteet/suvi-rahi

   Poista
 4. Ompas upeita kuvia! ja kauniit tulppaanit <3 ihan tulee kevät mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Jenna! :)
   Tulppaanit ja ulkona paistava aurinko tuovat kieltämättä kevään mieleen. :)

   Poista
 5. Fiksu ratkaisu! Meillä myös vähän hankalan mallinen olohuone, joss ehjää seinäpintaa vähän, ja telkkarin kanssa on ollut taiteilemista. Taitaa olla aika yleistä, varsinkin uusimmissa asunnoissa, joissa on avotilaratkaisut. Ja vanhoissa on taas paljon oviaukkoja ja ikkunoita, ja pistokkeet väärässä paikassa..;).
  Kauniit tulppaanit, tulee ihan keväinen fiilis pakkaslukemien keskelle :)

  VastaaPoista
 6. Toihan on ihan mielettömän hyvä ja käytännöllinen idis! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia jälleen kerran! Ja kerrassaan upea valkokangas! :)

  Minäkin olen hieman väläytellyt tuollaista ideaa miehelle, että jos meidän kellarin takkatilaan asennettaisiin myös valkokangas, kun siellä ollut tv sanoi sopimuksensa irti.

  Mieleeni juolahti vain, että miten tv näkyy noin kirkkaalla auringonpaisteella, eli häiritseekö siis valo tv:n katselua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cinnabaria! :)
   Näkyy hyvin, jos laittaa verhoja vähän kiinni! :)

   Poista
 8. Upeita kuvia taasen olet ottanut! Tuollainen olisi kyllä yksi haaveiden täyttymys leffafanina. ;) Nykyiseen asuntoon ei tarvitse kyllä haaveillakkaan... :)

  VastaaPoista
 9. Moikka, mitä ovat ja miksi noi kaksi ruskeaa pallia päällekkäin muuten niin tyylikästä sisustusta pilaamassa, sori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,
   Ovat raheja. Toimivat tarpeen mukaan vierasistuimina. Nostan ne monesti päällekkäin tuohon nurkkaan kun siivoan :) Sattuivat nyt siihen jäämään. Ei haittaa, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä;)

   Poista
 10. Käytännöllisyyttä nähnytkään. Teillä roikkuu valaisin tykin ja kankaan välissä. Siksi teillä on zoomattu kuva kankaalle noin pienellä. :)

  VastaaPoista
 11. ja sitten se ihana tykki sitä vastapäätä. Riippuen mallista koko saattaa olla aika iso. Sitten vielä ne johtojen ihanat pintavedot joka suuntaan sillä ihanalla neliskanttisella muovikourulla kruunaa kaiken. Hyvin olet rajannu kuvista kaiken sen skeidan pois. :D

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan