Slider

Best photo-valokuvahaaste

7. lokakuuta 2013


Sain mukavan valokuvahaasteen Lilla Tirlittan blogin Katjalta. Kiitos Katja vielä haasteesta! :) Haasteen on alkujaan lähettänyt liikkeelle Frida, Kaupungin laidalla -blogista.


Haaste kuuluu näin:

LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI, VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN.

Parasta valokuvaa on vaikea valita, sillä minulla on monta suosikki valokuvaa. Omasta lapsesta otetut valokuvat ovat tietenkin kaikki äidin suosikkeja ;)  Monesti vaikka kuva ei välttämättä täyttäisi kaikkia laatukriteereitä, voi se olla myös hyvä/paras tarinan takia joka kuvan takaa löytyy tai sen vuoksi mitä kuvassa näkyy.

Itselleni tämä alla oleva kuva omasta tyttärestäni on yksi parhaimmista ja rakkaimmista :) Neiti 7kk halusi itse mennä ämpäriin istumaan ja kun äiti sinne nosti, oli hän onnesta suunniltaan.
 Tämä sama kuva löytyy meidän makuuhuoneemme hyllyltä :)


1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa, kuvat vai teksti?

Kuvat ehdottomasti. Aika ei aina riitä jokaisen uuden postauksen läpilukemiseen, joten monesti tulee katsottua vain kuvat. Jos kuvat herättävät kiinnostukseni, luen koko tekstin.

2. Nimeä viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua?

3. Voiko yhdessä postauksessa olla liikaa kuvia?'

Kyllä voi. Jos kyseessä on esimerkiksi yksi ja sama esine/vaate/laukku ym. ja siitä on kuva joka ikisestä vinkkelistä. Kyllä muutamasta kuvasta saa jo hyvin selville, millainen esine/juttu on kyseessä.

4. Millä kikka-kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?

Yritän ottaa mahdollisimmat usein kuvat valoisan aikaan. Tietenkin jalustasta ja oikeista kameran säädöistä on myös apua. Olen vähän laiska käyttämään jalustaa, mutta yritän jatkossa parantaa tapani ;) Monesti valokuvien räpsimiseen on harmittavan vähän aikaa, kun tuo meidän kohta 2v neiti osaa pistää paikat uuteen uskoon hyvin lyhyessä ajassa tai vaatii äidiltä huomiota juuri silloin, kun äiti keskittyy vaan siihen"tyhmään" kameraansa.

5. Millä sinä kuvaat?

Kamerani on Canonin 5 D mark II. objektiivina minulla on yleensä käytössä Canonin 50 mm 1.4. Tällä hetkellä haaveilen hieman laajakuvaisemmasta, valovoimaisesta objektiivista. Ulkoinen salama minulta löytyy myös, mutta sitä olen käyttänyt lähinnä vain ihmisiä kuvatessani. Pitäisi opetella sen käyttö myös kotia kuvatessa.


Haastan tähän mukaan kaikki teidät, joille valokuvaus on lähellä sydäntä.Ihanaa uutta viikkoa! :)

30 kommenttia:

 1. Iiik, ihana hyvänmielen kuva! Tämä haaste on tosi mielenkiintoinen nyt, kun itse kartoitan kameravaihtoehtoja. Ensimmäinen järjestelmäkamera kutkuttelee, kolmisen vuotta vanhasta pokkarista ei oikein ole mihinkään.. Sinulla on tosi kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Kaati, tämä kuva saa myös minulle joka kerta hymyn huulille :)
   Haaste on minustakin mielenkiintoinen, on hauska kurkkia millä välineillä muut kuvaavat.
   Kiitos! :) Ensimmäinen järjestelmäkamera jota käytin oli mieheni. Harjoittelin sillä muutaman vuoden ja sitten ostimme puoliksi tämän nykyisen kameran :)

   Poista
 2. En kyllä ehkä kestä! Tämän postauksen alkuun olisi vaadittu söpöysvaroitus, niin superihana kuva <3 :)

  VastaaPoista
 3. Upea kuva! Kelpaisi pitää esillä, vaikka kuvassa oma lapsi esiintyisikään. Tämä saa kyllä hymyn huulille ihan vieraassakin katsojassa, joten voin siis vain kuvitella mitä tunteita tämä aiheuttaa itse äidissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jen! :)
   Tämä kuva saa tosiaan hymyn joka kerta huulille, mikä sen kauniimpaa ja palkitsevampaa voisikaan olla, kun oman pienen tytön hymy! <3

   Poista
 4. Tuo kuva on minunkin ihan lemppari :)
  Samoja ajatuksia minullakin, lisäsalaman käytön opettelusta uuden obiskan hankintaan asti. Mutta mikähän mahtaisi olla hyvä objektiivi nimenomaan sisustuskuvaamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa itsekkin mietin. Olisikohan se sitten joku Canonin kiinteä 20-30 mm välimaastossa/paikkeilla oleva, 1.4/1.8. Sellaisella voisi pärjätä jo ihan hyvin :)

   Poista
 5. Ihana kuva, ja tosi kiva haaste! Tähän voisi vaikka tarttuakin, tosin minulla on kaksi haastetta vielä odottamassa vastaamista, eli pitänee hoitaa ne ensin :-)

  VastaaPoista
 6. Ihan mietettömän suloinen ja hieno kuva, hymyn saa tuo iloinen säihkysilmä aikaiseksi täälläkin. Kerrassaan upea otos Minttu!

  VastaaPoista
 7. Ihan mieletön kuva! Niin suloinen. Ja tosi taidokas valokuvana muutenkin. Ihana! :)

  VastaaPoista
 8. Ai miten ihana kuva :)

  VastaaPoista
 9. Voi mikä kuva! Napsastu niin oikeaann aikaan ja todella hyvät rajaukset, WAU! Kelpaa pitää makkrin seinällä ;) Kiva haaste muutenkin!

  VastaaPoista
 10. Tosi ihana kuva! Tulee mieleen Anne Geddesin (http://www.annegeddes.com/) lapsikuvat!

  VastaaPoista
 11. Voi mikä ihana kuva <3 Kerrassaan loistava! Löysin nyt vasta upean blogisi ja heti klikkasin itseni lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :)
   Lämpimästi tervetuloa blogiani seuraamaan! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan