Slider

Pian 2-vuotta täyttävän tytön lempijuttuja

20. elokuuta 2013

Meidän pieni neiti täyttää lokakuun lopulla jo kaksi vuotta! Ikää on nyt vuosi ja 9kk ja oppimistahti on todella nopeaa. Oppisipa sitä itsekkin samanlaisella vauhdilla kaikki uudet asiat ;)

Aloin tässä miettimään lähestyviä synttäreitä ja mahdollisia lahjatoiveita. Ajattelin tähän postaukseen kerätä koostetta niistä jutuista, mistä neiti tällä hetkellä kovasti pitää. Ehkä tästä postauksesta on samalla vinkkiä myös heille, jotka pohtivat sopivaa lahjaa 2-vuotiaalle tytölle.
Meidän neiti rakastaa elämiä, varsinkin koirat ja puput ovat suosikkeja. Pupu pehmolelut ovat pehmoleluista rakkaimpia ja ne otetaan aina mukaan nukkumaan. Koirista Schleich-merkin koirat ja muutkin eläimet ovat mieluisia ja niillä neiti jaksaa leikkiä kauan. Schleichin eläimet ovat hyvin käteen sopivia, aidon näköisiä ja laadukkaasti tehtyjä. Näistä äitikin siis tykkää ;)


Legon Dublo-palikoilla neiti ei oikein vielä jaksa leikkiä, mutta Dublon eläinhahmoilla hän kuitenkin mielellään leikkii :)

Kylpyammeessa leikkiminen on myöskin hauskaa ja sinne kelpaavatkin monet vettä kestävät lelut, kuten muovinen vene, kylpyankat, hiekkalaatikkomuotit, lapiot, ämpärit ym.

Neiti on innostunut kovasti myös piirtämisestä. Mitä isompi paperi, sen hauskempaa! :) Äitiä ja isää pyydetään myös välillä mukaan piirtämään. Yleensä neiti pyytää piirtämään muumin, kukan, puun, pupun tai oman kätensä tai jalkansa ääriviivat :)

Kirjoista neiti on ollut nyt enemmän kiinnostunut muutaman kuukauden ajan. Kirjoista kelpaavat parhaiten ne, joissa on paljon kivoja kuvia (varsinkin eläimiä ja muumeja) ja vähän paksummat sivut, jolloin niitä on helpompi myös itse selata.
IPadilla neiti tykkää katsoa lähinnä muumeja, mutta myös joitan helppoja pelejä hän pelailee. Lego-pelit joissa on kirahvi ja pupu ja Legon junarata-peli ovat suosikkeja.
Ulkoleikeistä kivoimpia ovat keinuminen, liukumäessä laskeminen, leikkimökissä leikkiminen ja nuken rattaiden työntäminen.

Mitkä ovat teidän lastenne suosikkileluja/leikkejä?

10 kommenttia:

 1. Meillä tuli tytöllä tosiaan sunnuntaina täyteen se 2-vuotta. :) Suosikkileluja on jo pitkään olleet kaikki keittiöjutut ja meillä tyttö on "kokkaillut" tosi ahkerasti, joten nyt syntymäpäivälahjaksi saatu leikkikeittiö on ollut kovassa käytössä viimeiset kaksi päivää.

  Tyttö tykkää myös kirjoista ja palapeleistä. Palapeleissä tykkää tehdä jo hieman vaativampia palapelejä ja nuppipalapelit on jo ihan out. :D

  Myös Dublot on kovassa käytössä. Meillä on se iso eläintarha ja siitä ensin kiinnosti vain ne eläimet ja auto, mutta nykyään tykkää jo kasailla palasia torneiksi. Myös vauvanukkea hoivataan välillä kovasti.

  Meillä tyttö tykkää välillä pelailla iPadilla ja onkin pelannut jo pitkään Kapun Metsä nimistä peliä. Jos teillä ei sitä ole vielä, niin suosittelen hankkimaan. Siinä on aivan ihana grafiikka, äänet ja pikkupelit ovat juuri sopivia ihan pienemmillekin. Myös Pikku Kakkosen peliä meillä pelaillaan ja ainakin uudistetun version prinsessapeli on tosi suosittu Hertan mustikkametsän lisäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkikeittiö kuulostaa kivalta ja pitkäikäiseltä lahjalta :) Meillä neiti leikkii välillä, keittiön muoviastialaatikon sisällöllä ja seurailee, kun teemme ruokaa :)
   Meillä dubloja on innostunut kasailemaan vain muutaman kerran, mutta varmasti, kun tulee ikää lisää, niin leikkii niillä enemmän :)
   Meillä myös hoivataan vauvanukkea, työnnetään sitä vaunuissa ja peitellään nukkumaan :)
   Kiitos pelivinkeistä, täytyy käydä kurkkimassa nuo! :)

   Poista
 2. Meillä on nyt jo vähän isompi (marraskuussa 4 vuotta), mutta tämä postaus innosti muistelemaan, millainen hän oli 2 vuotiaana. Muistan, että silloin hän sai lahjaksi palapelejä ja kiinnostui niistä kovasti. Eläimet olivat myös suuria suosikkeja, mutta sellainen mielikuvituksellinen eläinhahmoilla leikkiminen tuli vasta vähän myöhemmin... Samoin hän rakasti silloinkin kuunnella kirjojen lukua (omasta näkökulmasta kyllästymiseen asti..!). Tuossa piirtämisasiassa olen ollut vähän huono tarjoamaan virikkeitä, kun en itse osaa piirtää lainkaan! Ei E nykyään enää pyydä minua piirtämään mitään, mutta yhdessä vaiheessa hän pyysi minua aina piirtämään kalan, koska se oli ainoa, minkä osasin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän itse myös välillä muistaa kirjoittaa ylös juttuja, kun aika menee niin kamalaa vauhtia. Pitäisipä taas muistaa päivittää "vauva"kirjaa.

   heh :D Eipä meilläkään täällä asusta mitään loistopiirtelijöitä ja välillä sitä oikein ihmettelee, että miten tuo lapsi oikein tunnistaa, mitä äiti on juuri piirtänyt :D Kalaa en olekkaan vielä kokeillut piirtää, täytyypä kokeilla :D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Tästä sai jo vähän käsitystä, mitä on mahdollisesti luvassa meillä parin vuoden päästä :)

  -Kaisa ja Matilda 2 kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa ja Matilda, mukava kuulla! :)
   Hyvää syksyä teille! :)

   Poista
 4. Minulla on blogissani Sinulle haaste: http://elsass-elsass.blogspot.fi/2013/08/haaste-uusi-kuvakulma.html

  Otatko sen vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Elsa haasteesta!:)

   Tottakai otan vastaan. Menenkin heti tästä räpsimään kuvia ;)

   Poista
 5. Itselläni on paljon pieniä sukulaisia ja ystävien lapsia, joten on kiva kuulla hyviä lahjaideoita. Itsellä kun ei ole lapsia, ei oikein aina tiedä, mikä pienille on oikeasti mieleistä. Kiitos siis vinkeistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan